Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2007


privind transmiterea rapoartelor aferente subprogramelor de sănătate din cadrul Programului naţional de sănătate cu scop curativ*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.03.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (04.03.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


-----------

    *) Aprobata prin Ordinul nr. 205 din 8 mai 2007, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 394 din 12 iunie 2007.

    1. Unitatile sanitare nominalizate de Ministerul Sănătăţii Publice sa deruleze subprograme de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis prin care se elibereaza medicamente specifice antidiabetice (insuline şi antidiabetice orale), oncologice şi pentru tratamentul stării posttransplant transmit caselor de asigurări de sănătate cu care se afla în contract rapoarte privind indicatorii specifici, valoarea medicamentelor şi a materialelor sanitare consumate pentru tratamentul bolnavilor, valoarea serviciilor de supleere renala şi valoarea stocurilor medicamentelor şi materialelor sanitare specifice.

    1.1. Unitatile sanitare

    1.1.1. Unitatile sanitare raporteaza caselor de asigurări de sănătate indicatorii specifici, valoarea medicamentelor şi a materialelor sanitare consumate pentru tratamentul bolnavilor, valoarea serviciilor de supleere renala şi valoarea stocurilor medicamentelor şi materialelor sanitare specifice, pe baza evidentei tehnico-operative.

    1.1.2. Rapoartele se transmit în format electronic şi pe suport hartie, conform machetelor din anexa nr. 1.

    1.1.3. Pentru validarea indicatorilor fizici, unitatile sanitare transmit în format electronic CNP-urile bolnavilor beneficiari ai fiecarui subprogram.

    1.1.4. Raportarea se face lunar, trimestrial (cumulat de la inceputul anului) şi anual, până la data de 15 a lunii urmatoare perioadei pentru care se face raportarea.

    1.2. Farmaciile cu circuit deschis prin care se elibereaza medicamente specifice antidiabetice (insuline şi antidiabetice orale), oncologice şi pentru tratamentul stării posttransplant raporteaza caselor de asigurări de sănătate date, conform obligaţiilor prevăzute în actele aditionale la contractele incheiate cu acestea.

    2. Centrele-pilot de furnizare a serviciilor de dializa raporteaza caselor de asigurări de sănătate datele, conform prevederilor Ordinului presedintelui Casei Naţionale de Asigurari de Sănătate nr. 236/2006 pentru aprobarea Normelor privind condiţiile şi modalitatea de decontare a serviciilor de hemodializa şi dializa peritoneala în sistem ambulatoriu, contractate de Casa Naţionala de Asigurari de Sănătate cu furnizorii din sectorul privat, castigatori ai licitaţiei naţionale pentru centrele-pilot.

    3. Casele de asigurări de sănătate transmit, până la data de 20 a lunii urmatoare perioadei pentru care se face raportarea, Casei Naţionale de Asigurari de Sănătate rapoarte privind indicatorii specifici, valoarea medicamentelor şi a materialelor sanitare consumate pentru tratamentul bolnavilor, valoarea serviciilor de supleere renala şi valoarea stocurilor medicamentelor şi materialelor sanitare specifice.

    3.1. Centrele-pilot transmit datele caselor de asigurări de sănătate în primele 5 zile lucratoare ale lunii urmatoare perioadei pentru care se face raportarea. Unitatile sanitare nominalizate de Ministerul Sănătăţii Publice sa deruleze subprograme şi farmaciile cu circuit deschis prin care se elibereaza medicamentele specifice antidiabetice (insuline şi antidiabetice orale), oncologice şi pentru tratamentul stării posttransplant transmit caselor de asigurări de sănătate datele, până la data de 15 a lunii urmatoare perioadei pentru care se face raportarea.

    3.2. Rapoartele transmise de farmaciile cu circuit deschis conform obligaţiilor prevăzute în actele aditionale la contractele incheiate cu casele de asigurări de sănătate sunt prelucrate la nivelul caselor de asigurări de sănătate pentru a se obtine rapoarte potrivit machetelor din anexa nr. 1.

    3.3. Prelucrarea mentionata la pct. 3.2 se realizează utilizand aplicatia pusa la dispoziţie de Casa Naţionala de Asigurari de Sănătate şi are ca rezultat, pentru fiecare dintre cele 3 subprograme pentru care medicamentele utilizate în tratamentul ambulatoriu se elibereaza prin farmaciile cu circuit deschis, un singur raport cumulat pentru toate farmaciile cu circuit deschis.

    3.4. Casele de asigurări de sănătate monitorizează, pentru fiecare subprogram, realizarile pe fiecare unitate sanitara (conform rapoartelor transmise de unitatile sanitare, verificate şi validate), centralizat pentru toate unitatile sanitare, cumulat pe farmaciile cu circuit deschis, precum şi centralizat la nivel de casa de asigurări de sănătate.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.