Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2006


privind limitarea răspunderii patrimoniale a personalului de pază a pădurilor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 09.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (09.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    b) pădure la care se poate ajunge pe una sau mai multe căi de acces, în tot timpul sau în anumite perioade ale anului, dar pe care nu se poate limita accesul cu mijloace de transport prin măsuri specifice de pază a pădurii în scopul prevenirii sau reducerii pagubelor;

    c) pădure asupra căreia se manifestă presiunea ridicată a factorului antropic.

    ART. 4

    (1) Personalul care asigură paza pădurii poate solicita limitarea răspunderii patrimoniale dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

    a) aduce la cunoştinţa persoanei juridice - angajator, în scris, în termen de 24 de ore de la constatare, pagubele produse;

    b) deţine condică de serviciu şi are înregistrate pagubele produse în suprafaţa de pădure pe care o are în pază;

    c) şi-a îndeplinit cu diligenţă şi bună-credinţă obligaţiile de serviciu privitoare la paza pădurii în care s-au produs pagubele, aspect care rezultă din documentele întocmite în conformitate cu Regulamentul pentru paza fondului forestier şi cu Planul de pază, aprobate în condiţiile legii, şi au luat măsurile necesare pentru evitarea producerii pagubelor.

    (2) Răspunderea patrimonială nu se limitează în cazul în care se constată implicarea personalului cu atribuţii de pază a pădurilor în producerea pagubelor.

    ART. 5

    (1) După constatarea pagubelor prevăzute la art. 6 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 85/2006, personalul cu atribuţii în constatarea acestora le evaluează în conformitate cu prevederile art. 2 alin. (2) şi (3).

    (2) Actul constatator se depune de personalul prevăzut la alin. (1) la persoana juridică angajatoare a personalului de pază a pădurii.

    (3) Conducătorul persoanei juridice angajatoare sau împuternicitul acestuia analizează documentaţia depusă şi, dacă nu este solicitată limitarea răspunderii patrimoniale, dispune recuperarea contravalorii pagubei în condiţiile legii.

    (4) Dacă este solicitată limitarea răspunderii patrimoniale, conducătorul persoanei juridice care asigură paza pădurii dispune întocmirea documentaţiei din care să rezulte că sunt îndeplinite condiţiile de solicitare şi situaţiile de limitare a acesteia.

    (5) Documentaţia prevăzută la alin. (4) trebuie să cuprindă:

    a) copie după documentele prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. a) şi b);

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic