Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2006


privind limitarea răspunderii patrimoniale a personalului de pază a pădurilor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    Răspunderea patrimonială a persoanelor cu atribuţii de pază a pădurilor, care fac dovada că şi-au îndeplinit cu diligenţă şi cu bună-credinţă obligaţiile de serviciu şi au luat măsurile necesare pentru evitarea producerii pagubelor, poate fi limitată în situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 85/2006 privind stabilirea modalităţii de evaluare a pagubelor produse vegetaţiei forestiere din păduri şi din afara acestora, conform prezentei metodologii.

    ART. 2

    (1) Persoana juridică angajatoare a personalului cu atribuţii de pază a pădurilor poate limita răspunderea patrimonială, la solicitarea acestuia, în condiţiile art. 1.

    (2) În situaţia limitării răspunderii patrimoniale, la calculul prejudiciului se aplică valoarea factorului "k" din coloanele 3, 5 şi 7 din anexele nr. 1, 2 şi 3 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 85/2006.

    (3) În situaţia în care nu se limitează răspunderea patrimonială, la calculul prejudiciului se aplică valoarea factorului "k" din coloanele 2, 4 şi 6 din anexele nr. 1, 2 şi 3 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 85/2006.

    ART. 3

    (1) Prin însuşirea ilegală, în mod constant, din aceeaşi pădure, de arbori, puieţi, lăstari, pomi de Crăciun, după caz, se înţelege că în aceeaşi suprafaţă de pădure s-au produs sistematic pagube, astfel cum sunt definite de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 85/2006, prin tăierea sau scoaterea din rădăcini a unor arbori, puieţi, lăstari, pomi de Crăciun, cu sau fără însuşirea acestora.

    (2) Dovada producerii sistematice de pagube în condiţiile alin. (1) se face cu înregistrările din documentele de evidenţă specifice.

    (3) Prin trupuri de pădure dispersate se înţelege că pădurea pe care o are în pază aceeaşi persoană este constituită din:

    a) două sau mai multe suprafeţe compacte de pădure, aflate la distanţă de cel puţin 0,5 km între liziere;

    b) suprafeţe de pădure cu o extindere pe o anumită direcţie mai mare de 5 km, aliniamente, perdele forestiere, cordoane forestiere, păduri cu rol de protecţie din zona dig-mal.

    (4) Prin pădure cu accesibilitate ridicată, în sensul prezentei metodologii, se înţelege:

    a) pădure limitrofă localităţilor;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic