Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2006


privind comunicarea publică a operelor muzicale prin proiecţia publică a operelor cinematografice


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.04.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.04.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. Prin utilizare, în sensul prezentei metodologii, se înţelege comunicarea publică a operelor audiovizuale cuprinzând opere muzicale, prin orice mijloc tehnic, în săli de cinema, închise sau deschise, în grădini şi alte spaţii adecvate, în care accesul publicului se face pe bază de bilet ori gratuit.

    2. Prin operă audiovizuală, în sensul prezentei metodologii, se înţelege orice operă cinematografică, operă exprimată printr-un procedeu similar cinematografiei sau orice altă operă constând într-o succesiune de imagini însoţite de sunet, inclusiv spoturi publicitare cuprinzând opere muzicale.

    3. Este utilizator, în sensul prezentei metodologii, orice persoană fizică sau juridică autorizată, care organizează activităţi de natura celor enumerate la pct. 1.

    4. Utilizatorii au obligaţia să obţină din partea organismului de gestiune colectivă a drepturilor de autor de opere muzicale, desemnat prin decizie a directorului general al Oficiului Român pentru Drepturi de Autor colector pe domeniul muzical, autorizaţia licenţă neexclusivă pentru utilizarea operelor audiovizuale şi să plătească o remuneraţie reprezentând drepturile patrimoniale cuvenite titularilor de drepturi de autor de opere muzicale.

    5. Remuneraţia datorată de utilizatori pentru utilizarea reglementată de prezenta metodologie este de 3%, raportată la baza de calcul, dar nu mai puţin de 100 lei/ proiecţie.

    În cazul în care accesul publicului se face în mod gratuit, utilizatorii datorează o remuneraţie forfetară de 100 lei/ proiecţie.

    6. Baza de calcul a remuneraţiei o reprezintă:

    a) pentru utilizarea spoturilor publicitare, veniturile brute obţinute de utilizator din publicitate;

    b) pentru utilizarea celorlalte opere audiovizuale, veniturile brute obţinute de utilizator din vânzarea de bilete, programe, materiale promoţionale, consumaţii etc. la locul reprezentaţiei, din care se scad valoarea timbrelor instituite de legislaţia în vigoare şi taxa pe valoarea adăugată.

    7. Plata remuneraţiilor se efectuează trimestrial, până la data de 15 a lunii următoare încheierii trimestrului. Pentru întârzieri la plată, utilizatorii datorează penalităţi de 0,2%/zi de întârziere, raportate la sumele neachitate la termen.

    8. Utilizatorii au obligaţia să comunice organismului de gestiune colectivă a drepturilor de autor de opere muzicale, până la data de 15 a fiecărei luni următoare încheierii trimestrului, un raport privind operele audiovizuale utilizate. Raportul va cuprinde pentru trimestrul de raportare: lista operelor audiovizuale utilizate, lista operelor muzicale conţinute de fiecare operă audiovizuală, cu menţionarea denumirii operei muzicale, a autorului/autorilor acesteia, durata de utilizare a fiecărei opere muzicale şi baza de calcul a remuneraţiei, astfel cum este prevăzută la pct. 5 şi 6. Raportul va fi însoţit de o adresă de înaintare purtând numele reprezentantului legal, semnătura şi ştampila utilizatorului, adresă prin care va fi confirmată pe propria răspundere veridicitatea informaţiilor ce sunt conţinute de raport sau de documentele ce îl însoţesc. Raportul de utilizare constituie baza de repartizare a remuneraţiilor încasate de organismul de gestiune colectivă a drepturilor de autor de opere muzicale. Informaţiile ce fac obiectul raportării vor fi transmise şi în format electronic.

    9. Ori de câte ori organismul de gestiune colectivă a drepturilor de autor de opere muzicale solicită în scris, utilizatorul are obligaţia de a-i comunică acestuia copii certificate pe propria răspundere de reprezentantul legal de pe documentele financiar-contabile pe baza cărora se determină baza de calcul.

    10. Prezenta metodologie va putea fi modificată numai după 3 ani de la data publicării ei în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    11. Modificarea remuneraţiilor stabilite în sumă fixă se poate efectua şi periodic prin reactualizarea cu indicele de inflaţie, în conformitate cu dispoziţiile art. 131^4 din Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic