Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2006


privind utilizarea operelor muzicale prin comunicare publică şi drepturile patrimoniale cuvenite autorilor de opere muzicale


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.10.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.10.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    b) bugetul de cheltuieli în cazul în care nu se obţin venituri din vânzarea de bilete, materiale promoţionale etc.;

    c) bugetul de cheltuieli pentru campaniile publicitare, promoţionale sau electorale.

    4.1. Remuneraţia procentuală se calculează prin aplicarea procentelor din tabelele nr. I şi III asupra veniturilor obţinute din încasările din vânzarea de bilete şi din vânzarea de programe, materiale promoţionale, consumaţii etc.

    4.2. În cazul spectacolelor fără vânzare de bilete la intrare, cuantumul remuneraţiilor reprezentând dreptul de autor pentru utilizarea operelor muzicale se stabileşte prin aplicarea procentelor indicate în tabelul nr. I col. 1 asupra a 60% din bugetul de cheltuieli al spectacolului.

    5.1. Remuneraţia minimă ce va fi plătită de utilizatori este cea prevăzută în tabelele nr. I, II şi III.

    6. În cazul în care operele muzicale sunt utilizate în acelaşi local atât în scop lucrativ, cât şi în scop ambiental, se plătesc remuneraţii pentru ambele utilizări.

    7. Pentru utilizările de opere muzicale prevăzute în tabelul nr. III, precum şi pentru alte utilizări periodice, sezoniere sau ocazionale, remuneraţia se plăteşte în cuantum de 50%, cu 5 zile înainte de data utilizării, din valoarea tuturor biletelor oferite spre vânzare sau din bugetul de cheltuieli, după caz, dar nu mai puţin decât remuneraţia minimă prevăzută în acest tabel. Diferenţa de remuneraţie se va plăti în cel mult 5 zile de la data utilizării autorizate. În cazul în care din documentele justificative prezentate, respectiv copia decontului de bilete depusă la administraţia finanţelor publice şi declaraţia pe propria răspundere a reprezentantului legal al utilizatorului, rezultă că remuneraţia datorată era mai mare decât cea achitată înainte de utilizare, organismul de gestiune colectivă va restitui utilizatorului diferenţa de remuneraţie încasată în plus, fără însă ca remuneraţia plătită de utilizator să fie mai mică decât remuneraţia minimă.

    8. Utilizatorii cu activitate potrivit tabelului nr. II vor plăti remuneraţia trimestrial, până la data de 15 a ultimei luni din trimestrul pentru care este datorată.

    9. În cazul turneelor sau al reprezentaţiilor repetate ale aceluiaşi spectacol, utilizatorii pot conveni cu organismul de gestiune colectivă a drepturilor de autor de opere muzicale ca plata remuneraţiilor să aibă loc după ultimul spectacol al turneului.

    10. Pentru întârzieri la plată utilizatorii datorează penalităţi de 0,5%/zi de întârziere.

    11. Utilizatorii prevăzuţi la pct. 7 au obligaţia să depună la sediul organismului de gestiune colectivă, în termen de 3 zile de la data utilizării, un raport complet cuprinzând: data utilizării raportate, denumirea evenimentului (spectacol, concert etc.), locul de desfăşurare, perioada de desfăşurare, durata evenimentului, operele muzicale utilizate (denumire, autor/autori, interpret/interpreţi, durata de utilizare a fiecărei opere muzicale), veniturile din încasările de bilete, programe, materiale promoţionale, consumaţii etc. sau, după caz, bugetul de cheltuieli (onorarii ale interpreţilor, cheltuieli pentru locaţia spaţiului de desfăşurare, cheltuieli de sonorizare, cheltuieli de publicitate şi promoţie, cheltuieli de regie, cheltuieli de cazare şi transport etc.). Raportul va fi semnat şi ştampilat de reprezentantul legal al utilizatorului şi va fi însoţit de o declaraţie pe propria răspundere a reprezentantului legal al utilizatorului în sensul că datele cuprinse în raport sunt complete şi corecte, o copie a decontului privind veniturile obţinute din vânzarea de bilete, depus la autorităţile competente, sau, după caz, bugetul de cheltuieli.

    12. În cazul în care, cu cel puţin 5 zile înainte de data utilizării ocazionale (spectacole, concerte etc.), utilizatorul nu a solicitat autorizaţie licenţă neexclusivă pentru utilizarea operelor muzicale sau aceasta nu a putut fi eliberată pentru neîndeplinirea obligaţiilor utilizatorului, organismul de gestiune colectivă va putea cere interzicerea desfăşurării evenimentului (spectacol, concert etc.), în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 8/1996, cu modificările ulterioare, cu excepţia cazului în care utilizatorul depune o garanţie reprezentând echivalentul remuneraţiei procentuale raportate la valoarea totală a biletelor oferite spre vânzare sau, în lipsa biletelor, valoarea triplului remuneraţiei minime.

    13. Pentru comunicarea publică a operelor muzicale în scop lucrativ fără autorizaţie licenţă neexclusivă din partea organismului de gestiune colectivă, utilizatorii vor plăti acestuia penalităţi reprezentând triplul remuneraţiilor ce ar fi fost legal datorate pentru utilizarea autorizată.

    14. Organismele de gestiune colectivă pot monitoriza, prin reprezentanţi împuterniciţi în acest sens, utilizarea operelor muzicale în scop lucrativ, accesul acestora fiind asigurat în mod liber în orice spaţiu de utilizare a muzicii în scop lucrativ, numai în baza legitimaţiilor emise de organismele de gestiune colectivă şi a delegaţiilor care indică ora şi scopul accesului. Reprezentanţii organismelor de gestiune colectivă pot utiliza echipamente de înregistrare audio şi/sau video portabile în spaţiile în care sunt utilizate operele muzicale, înregistrările astfel efectuate făcând dovada deplină a utilizării operelor muzicale în scop lucrativ.

    15. Remuneraţiile forfetare se pot modifica anual, potrivit art. 131^4 din Legea nr. 8/1996, cu modificările ulterioare, pe baza indicelui de inflaţie stabilit la nivel naţional. Aceste modificări se depun la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, urmând a fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, pe cheltuiala organismelor de gestiune colectivă, prin decizie a directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, emisă în 5 zile de la data depunerii, şi intră în vigoare de la data de 1 a lunii următoare celei în care au fost publicate. În relaţiile contractuale cu utilizatorii organismul de gestiune colectivă poate face reduceri, în condiţiile plăţii integrale cu anticipaţie a remuneraţiilor datorate.
<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic