Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2006


de decontare a cheltuielilor prevăzute la art. 35 din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997, cu modificările şi completările ulterioare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ART. 1

    Prezenta metodologie reglementează procedura de decontare a cheltuielilor prevăzute la art. 35 din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 2

    (1) Serviciile de pază şi protecţie a vegetaţiei forestiere de pe terenurile retrocedate se asigură în condiţiile legii de ocoalele silvice din structura Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva şi după punerea în posesie a proprietarilor de terenuri forestiere, persoane fizice şi juridice, denumiţi în continuare proprietari, până la formarea de către aceştia a structurilor proprii de administrare/prestări de servicii silvice ori până la încheierea contractelor de administrare/prestări de servicii silvice cu un ocol silvic existent, dar nu mai mult de 180 de zile de la data întocmirii procesului-verbal de punere în posesie.

    (2) Perioada pentru care este admisă decontarea de la bugetul de stat a cheltuielilor rezultate din prestarea serviciilor de pază şi protecţie a vegetaţiei forestiere este perioada cuprinsă între data încheierii procesului-verbal de punere în posesie şi data preluării pădurii de ocolul silvic propriu pentru administrare/prestări de servicii silvice sau data intrării în vigoare a contractelor de administrare/prestări de servicii silvice încheiate de proprietari cu ocoale silvice autorizate în condiţiile legii, pe baza inspecţiei de fond, sau la data expirării celor 180 de zile de la data punerii în posesie, dacă proprietarul nu asigură administrarea/serviciile silvice printr-un ocol silvic care funcţionează în condiţiile legii.

    ART. 3

    (1) Ocolul silvic din structura Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva întocmeşte lunar tabelul nominal al tuturor proprietarilor care se găsesc în una dintre situaţiile:

    a) în cursul lunii de referinţă a expirat perioada de 180 de zile prevăzută la art. 35 din Legea nr. 1/2000, cu modificările şi completările ulterioare, şi nu au angajat administrarea/serviciile silvice printr-un ocol silvic care funcţionează în condiţiile legii;

    b) în cursul lunii de referinţă au încheiat contracte de administrare/servicii silvice, înainte sau la expirarea perioadei de 180 de zile, cu ocoale silvice din structura Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva;

    c) în cursul lunii de referinţă au asigurat administrarea/serviciile silvice, înainte sau la expirarea perioadei de 180 de zile, cu alte ocoale silvice decât cele din structura Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, care funcţionează în condiţiile legii.

    (2) Pentru fiecare dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) se întocmeşte câte un tabel nominal conform modelului prevăzut în anexa nr. 1.

    (3) Pentru situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. c), tabelele nominale vor fi însoţite de copiile proceselor-verbale de predare-primire a terenurilor forestiere, încheiate între ocolul silvic predător şi ocolul silvic primitor.

    (4) Tabelele nominale prevăzute la alin. (2) se avizează pentru decontare şi se înregistrează de inspectoratul teritorial de regim silvic şi de vânătoare.

    ART. 4

    (1) Cu cel puţin 15 zile înainte de expirarea perioadei de 180 de zile, prevăzută în situaţia menţionată la art. 3 alin. (1) lit. a), ocolul silvic notifică în scris proprietarului să se prezinte la data expirării celor 180 de zile la terenul forestier, în vederea verificării modului în care au fost asigurate paza şi protecţia pădurii şi pentru constatarea existenţei/inexistenţei eventualelor pagube.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic