a) folosinţele restricţionate şi gradul de afectare al alimentării cu apă, cu motivări corespunzătoare (criterii); b) atribuţii ale unităţilor de gospodărire a apelor; c) măsuri la utilizatori; d) mod de colaborare; e) evidenţe necesare în timpul perioadei de restricţii; f) modul de consemnare a încheierii acestor perioade.
ART. 6 Pe baza prezentei metodologii filialele Administraţiei Naţionale "Apele Române" vor elabora: a) pentru bazinele sau subbazinele în regim neamenajat al debitelor sau cu un grad redus de amenajare, documentaţiile privind planificarea folosirii apelor în perioadele de secetă, la care se va ţine seama şi de reglementările privind exploatarea amenajărilor; b) pentru bazinele hidrografice cu un grad avansat de amenajare, la care planificarea folosirii apelor în perioadele de secetă/ape mici se realizează în principal prin programele de exploatare trimestriale şi lunare, documentaţia "Sistemul de analiză pentru caracterizarea în activitatea operativă a condiţiilor de satisfacere a cerinţelor de apă", în care se vor valorifica, după caz, prevederile prezentei metodologii.
ART. 7 Planurile de restricţii deja elaborate sau care urmează a se realiza vor fi analizate, actualizate sau modificate anual, în perioada 1-30 aprilie, în funcţie de condiţiile hidrologice şi de cerinţele de apă din bazinul hidrografic respectiv.
ART. 8 Elaborarea şi actualizarea documentaţiilor, inclusiv propunerile de restricţii, se vor realiza de către filialele Administraţiei Naţionale "Apele Române", care propun şi modul de aplicare a planurilor de restricţii, cu consultarea unităţilor beneficiare.
ART. 9