Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2006


de acordare a indemnizaţiei lunare de hrană cuvenite adulţilor şi copiilor infectaţi cu HIV sau bolnavi de SIDA şi de control al utilizării de către cei în drept a acesteia


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    (1) Beneficiază de indemnizaţie lunară de hrană cuvenită adulţilor şi copiilor infectaţi cu HIV sau bolnavi de SIDA, denumită în continuare indemnizaţie lunară de hrană, adulţii şi copiii infectaţi cu HIV sau bolnavi de SIDA, atât pe perioada cât sunt internaţi sau instituţionalizaţi, cât şi în ambulatoriu.

    (2) Indemnizaţia prevăzută la alin. (1) se plăteşte prin direcţiile de muncă, solidaritate socială şi familie judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare direcţii teritoriale.

    ART. 2

    (1) Plata indemnizaţiei lunare de hrană se efectuează pe bază de cerere însoţită de copia actului de identitate şi a certificatului medical sau a adeverinţei eliberate de medicul specialist.

    (2) Cererea se înregistrează la direcţia teritorială în a cărei rază locuieşte solicitantul.

    (3) Cererea se completează de adultul infectat cu HIV sau bolnav de SIDA ori, după caz, de părinţii sau reprezentanţii legali ai copiilor, potrivit modelelor prezentate în anexele nr. 1 şi 2 la prezenta metodologie.

    (4) În cazul copiilor, cererea va fi însoţită şi de copia actului de identitate al reprezentantului legal, precum şi de actul care dovedeşte calitatea acestuia, respectiv părinte, tutore, curator, persoană/familie căreia copilul i s-a dat în plasament, în plasament de urgenţă, inclusiv asistentul maternal.

    ART. 3

    (1) Pentru copiii daţi în plasament unei instituţii publice de asistenţă socială sau unui organism privat acreditat şi licenţiat în condiţiile legii plata indemnizaţiei lunare de hrană se efectuează pe bază de cerere întocmită de conducerea direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului din subordinea consiliului judeţean, respectiv din subordinea consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, sau a organismului privat acreditat şi licenţiat în condiţiile legii, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 3 la prezenta metodologie.

    (2) Cererea prevăzută la alin. (1) va fi însoţită de lista cuprinzând numele şi codul numeric personal ale copiilor infectaţi cu HIV sau bolnavi de SIDA, copii de pe hotărârile comisiilor pentru protecţia copilului judeţene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti, prin care s-a stabilit măsura plasamentului, plasamentului de urgenţă, inclusiv la asistentul maternal, precum şi copii de pe certificatele medicale sau adeverinţele eliberate de medicul specialist.

    (3) Cererea prevăzută la alin. (1) şi documentele prevăzute la alin. (2) se înregistrează la direcţia teritorială în a cărei rază îşi are sediul direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului sau organismul privat acreditat şi licenţiat în condiţiile legii.

    ART. 4

    Pe perioada în care copiii prevăzuţi la art. 3 alin. (1) sunt în întreţinerea familiei, indemnizaţia lunară de hrană se va acorda acesteia, în baza unei adeverinţe eliberate de direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului sau de organismul privat acreditat şi licenţiat în condiţiile legii, care să ateste acest lucru, aplicându-se în mod corespunzător prevederile art. 2 alin. (3) şi (4).

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic