Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2006


referitoare la circuitul informaţiilor la nivel naţional între Compartimentul pentru schimb de informaţii pentru reglementări tehnice, autorităţile administraţiei publice centrale şi alte autorităţi cu funcţie de reglementare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.11.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.11.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    A. Comunicarea informaţiilor aferente proiectelor de reglementări tehnice naţionale către Compartimentul pentru schimb de informaţii pentru reglementări tehnice

    1. Autoritatea responsabilă pentru elaborarea şi promovarea proiectului de reglementare tehnica comunică Compartimentului pentru schimb de informaţii pentru reglementări tehnice orice proiect de reglementare tehnica definit conform prevederilor art. 4 alin. (1) pct. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 1.016/2004, aflat într-un stadiu avansat de elaborare, care presupune acordul tuturor instituţiilor implicate, dar care permite în acelaşi timp efectuarea unor modificări substanţiale.

    2. Proiectul de reglementare tehnica prevăzut la pct. 1 trebuie însoţit de:

    a) toate textele de acte normative la care se face referire în cuprinsul sau. Lipsa acestei documentaţii atrage suspendarea începerii perioadei prevăzute la art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 1.016/2004. În cazul în care aceste texte au fost deja comunicate Comisiei Europene cu ocazia unei notificări anterioare, este suficienta menţionarea numărului respectivei notificări;

    b) o nota cuprinzând motivele care au impus elaborarea proiectului de reglementare tehnica, precum şi lista autorităţilor administraţiei publice centrale şi/sau autorităţilor responsabile pentru elaborarea şi promovarea proiectelor de reglementare tehnica care au avizat favorabil textul;

    c) formularul de notificare prevăzut la art. 2 din ordin.

    3. În situaţia în care proiectul de reglementare tehnica vizează limitarea comercializării sau utilizării unei substanţe chimice, suplimentar faţă de documentaţia prevăzută la pct. 2, acesta trebuie însoţit de documentaţia prevăzută la art. 6 alin. (2) lit. a) din Hotărârea Guvernului nr. 1.016/2004.

    4. În cazul în care la pct. 16 al formularului de notificare prevăzut în anexa nr. 2 se răspunde afirmativ, procedura de comunicare a informaţiilor se derulează conform prevederilor Acordului privind barierele tehnice în calea comerţului sau Acordului privind aplicarea măsurilor sanitare şi fitosanitare, după caz.

    5. Autoritatea responsabilă pentru elaborarea şi promovarea proiectului de reglementare tehnica comunică proiectul de reglementare tehnica şi documentaţia prevăzute la pct. 2 şi 3, după caz, Compartimentului pentru schimb de informaţii pentru reglementări tehnice, atât pe suport hârtie, cat şi pe suport electronic.

    6. Informaţiile comunicate Compartimentului pentru schimb de informaţii pentru reglementări tehnice în baza prevederilor prezentei metodologii nu sunt considerate confidenţiale decât în cazul solicitării explicite a autorităţii responsabile pentru elaborarea şi promovarea proiectului de reglementare tehnica.

    7. Compartimentul pentru schimb de informaţii pentru reglementări tehnice comunică în cel mai scurt timp posibil autorităţilor responsabile pentru elaborarea şi promovarea proiectelor de reglementări tehnice observaţiile sau opiniile detaliate, după caz, formulate de Comisia Europeană şi statele membre ale Uniunii Europene în legătură cu proiectele de reglementări tehnice comunicate pentru analiza.

    8. Autorităţile responsabile pentru elaborarea şi promovarea proiectelor de reglementări tehnice au obligaţia de a transmite Compartimentului pentru schimb de informaţii pentru reglementări tehnice răspunsul lor cu privire la comentariile sau opiniile detaliate formulate de Comisia Europeană şi statele membre ale Uniunii Europene, în cel mai scurt timp posibil, dar care să nu depăşească 10 zile de la primirea acestora.

    9. În ceea ce priveşte proiectele de reglementări tehnice referitoare la serviciile societăţii informationale, mecanismul de comunicare se realizează între Compartimentul pentru schimb de informaţii pentru reglementări tehnice şi Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei.

    10. În cazul în care în termen de 3 luni de la comunicarea informaţiilor către Comisia Europeană Compartimentul pentru schimb de informaţii pentru reglementări tehnice nu primeşte observaţii sau opinii detaliate de la statele membre ale Uniunii Europene sau de la Comisia Europeană, Compartimentul pentru schimb de informaţii pentru reglementări tehnice informează autoritatea responsabilă pentru elaborarea şi promovarea proiectelor de reglementări tehnice în cauza pentru ca aceasta sa continue demersul pentru adoptarea proiectului normativ.

    11. În situaţia prevăzută la pct. 10, autoritatea responsabilă pentru elaborarea şi promovarea proiectelor de reglementări tehnice trebuie să introducă în textul final al proiectului transmis la Monitorul Oficial al României, Partea I, pentru publicare, după partea dispozitiva, o prevedere care să menţioneze faptul ca proiectul a fost supus procedurii de notificare după modelul următor: "Prezenta/prezentul... (se menţionează tipul actului normativ) a fost adoptată/adoptat conform procedurii de notificare prevăzute de Directiva 98/34/CE a Parlamentului European şi a Consiliului privind procedura pentru schimb de informaţii în domeniul standardelor şi reglementărilor tehnice, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene L204 din 21 iulie 1998, modificată prin Directiva 98/48/CE a Parlamentului European şi a Consiliului, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene L217 din 5 august 1998."
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic