Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2006


privind utilizarea repertoriului de opere cinematografice şi a altor opere audiovizuale al organismelor de gestiune colectivă a drepturilor de autor prin comunicare publică şi tabelele cuprinzând drepturile patrimoniale cuvenite autorilor: regizorului sau realizatorului, în calitate de autor principal, autorului adaptării, autorului scenariului, autorului dialogului, autorului grafic pentru operele de animaţie sau al secvenţelor de animaţie, ai operelor cinematografice sau audiovizuale, români


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

──────────

    Conţinută de PROTOCOLUL
 din DECIZIA nr. 18 din 30 ianuarie 2006
, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 158 din 20 februarie 2006.

──────────

    Baza legală: Legea nr. 8/1996
privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, şi art. 3 din Decizia directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 218/2005
 privind constituirea unor comisii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.002 din 11 noiembrie 2005

    1. Prin comunicare publică a operelor cinematografice - audiovizuale (ambiental) se înţelege comunicarea acestora în spaţii accesibile publicului, indiferent de modalitatea realizării comunicării, prin întrebuinţarea unor mijloace mecanice sau electroacustice (instalaţii de amplificare, aparatură de redare a înregistrărilor audiovizuale, televizoare, echipament informatic etc.).

    2. Sunt consideraţi utilizatori, în sensul prezentei metodologii, orice persoane fizice sau juridice care folosesc cu orice titlu (de proprietate, de administrare, de închiriere, de subînchiriere, comodat etc.) spaţii în care sunt utilizate opere audiovizuale sau reproduceri ale acestora.

    3. Organismul de gestiune colectivă (OGC) Drepturi de Autor în Cinematografie şi Audiovizual - Societatea Autorilor Români din Audiovizual - DACIN-SARA, beneficiar de drepturi patrimoniale pentru comunicarea publică a operelor cinematografice - audiovizuale, poate colecta direct aceste drepturi sau poate delega un alt colector, organism de gestiune colectivă.

    4. Utilizatorii au obligaţia să obţină din partea organismului de gestiune colectivă desemnat în baza art. 3 din Decizia directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 218/2005
 sau din partea OGC colector delegat, în schimbul unei remuneraţii, în cuantumul prevăzut în tabelul din prezenta metodologie, autorizaţia-licenţă neexclusivă pentru utilizarea reglementată de prezenta metodologie, indiferent de durata efectivă a utilizării.

    5. Autorizaţia-licenţă neexclusivă se eliberează pe o perioadă de până la 12 luni, iar în cazul utilizatorilor care utilizează operele sezonier, autorizaţia se eliberează exclusiv pe perioada utilizării sau pe perioada declarată pe propria răspundere de utilizator.

    6. Autorizaţia-licenţă neexclusivă poate fi prelungită pe altă perioadă determinată, la cerere.

    7. Plata se face de către utilizatorul care deţine cu orice titlu spaţiul în care are loc comunicarea publică, calculată lunar şi înmulţită cu termenul autorizat.

    8. În situaţia transmiterii parţiale cu orice titlu a folosinţei unui spaţiu, subdobânditorii vor plăti remuneraţii distincte dacă utilizează surse proprii de sunet şi imagine.

    9. Plata remuneraţiilor se efectuează în cel mult 3 zile de la data autorizării, pentru întreaga perioadă autorizată.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic