Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2006


privind utilizarea repertoriului de opere cinematografice şi alte opere audiovizuale al U.P.F.A.R.-A.R.G.O.A. în scopul comunicării publice şi tabelele cuprinzând drepturile patrimoniale cuvenite producătorilor de opere cinematografice şi alte opere audiovizuale


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 03.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (03.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

     Baza legală:

    - Legea nr. 8/1996
privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare,

    – Decizia directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 230/2005, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.042 din 23 noiembrie 2005,

    1. Prin utilizarea în scopul comunicării publice a operelor cinematografice şi a celorlalte opere audiovizuale se înţelege comunicarea acestora în spaţii accesibile publicului, indiferent de modalitatea realizării comunicării (întrebuinţarea de mijloace mecanice sau electroacustice precum instalaţii de amplificare, întrebuinţarea de aparatură de redare a înregistrărilor audiovizuale precum echipamente video, televizoare, echipament informatic etc.).

    2. Sunt utilizatori, în sensul prezentei metodologii, orice persoane fizice şi/sau juridice care folosesc cu orice titlu (de proprietate, de administrare, de închiriere, de subînchiriere, asociere, comodat etc.) spaţii în care sunt prezentate opere audiovizuale sau reproduceri ale acestora.

    3. Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România - Asociaţia Română de Gestiune a Operelor din Audiovizual (U.P.F.A.R.-A.R.G.O.A.), în calitate de organism de gestiune colectivă (OGC) a drepturilor patrimoniale de autor şi conexe drepturilor de autor ale producătorilor de film şi audiovizual, poate colecta direct sau prin intermediar remuneraţiile cuvenite producătorilor de film şi audiovizual din comunicarea publică a operelor pentru care au calitatea de producător.

    4. Utilizatorii au obligaţia să obţină din partea U.P.F.A.R.-A.R.G.O.A., în schimbul unei remuneraţii în cuantumul prevăzut în tabelul din prezenta metodologie, autorizaţia-licenţă neexclusivă pentru utilizarea de opere audiovizuale, indiferent de durata efectivă a utilizării.

    5. Autorizaţia-licenţă neexclusivă se eliberează pe o perioadă de până la 12 luni, iar în cazul utilizatorilor sezonieri, autorizaţia-licenţă se eliberează exclusiv pe perioada utilizării sau pe perioada declarată pe propria răspundere de utilizator ca fiind perioadă de utilizare.

    6. Autorizaţia-licenţă neexclusivă poate fi prelungită, la cerere, pe o nouă perioadă determinată, fără a putea depăşi durata valabilităţii prezentei metodologii.

    7. Remuneraţia datorată de utilizatori se calculează prin înmulţirea remuneraţiei lunare cu numărul de luni pentru care se face autorizarea. Pentru perioadele autorizate reprezentând luni incomplete (calculate în săptămâni sau zile) se împarte remuneraţia lunară la numărul de săptămâni/zile aferente unei luni calendaristice, iar rezultatul se înmulţeşte cu numărul de săptămâni/zile pentru care se face autorizarea.

    8. Plata se face de către utilizatorul care deţine cu orice titlu spaţiul în care are loc comunicarea publică. În situaţia transmiterii parţiale cu orice titlu a folosinţei unui spaţiu, subdobânditorii vor plăti remuneraţii distincte dacă utilizează surse proprii de sunet şi/sau imagine.

    9. Plata remuneraţiilor se efectuează în cel mult 3 zile de la data autorizării pentru întreaga perioadă autorizată.

    10. Pentru întârzieri la plata remuneraţiei, utilizatorii datorează penalităţi echivalente nivelului dobânzii de referinţă stabilit de Banca Naţională a României, aferente sumelor neachitate la termen, calculate pe zi de întârziere de la data scadenţei.

    11. Autorizaţia-licenţă acordată potrivit prezentei metodologii încetează de drept în cazul întârzierilor la plată mai mari de 10 zile.

    12. U.P.F.A.R.-A.R.G.O.A. poate cere periodic utilizatorilor orice informaţii considerate utile repartizării remuneraţiilor încasate (datele calendaristice de utilizare, durata de utilizare, tipul spaţiului în care a avut loc comunicarea publică, perioada pentru care se face raportarea etc.).
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic