Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2005


de realizare a registrului zonelor protejate


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. Metodologia de realizare a registrului zonelor protejate, denumită în continuare Metodologie, stabileşte condiţiile de realizare a registrului zonelor protejate, conform art. 5^1 din Legea apelor nr. 107/1996, cu modificările şi completările ulterioare.

    2. În înţelesul prezentei reglementări, zone protejate sunt zonele pentru care s-a stabilit o protecţie specială, conform legii, pentru protecţia apelor de suprafaţă şi subterane sau pentru conservarea habitatelor şi a speciilor care depind în mod direct de apă.

    3. Un registru al zonelor protejate, care include tipurile de zone protejate prevăzute în anexa nr. 1^2 din actul normativ menţionat la pct. 1, se stabileşte la nivelul fiecărui bazin hidrografic.

    4. Registrul zonelor protejate include pentru fiecare tip de zonă protejată:

    - caracteristicile generale ale zonei protejate, tabele şi figuri cu elementele definitorii ale zonei protejate şi o fişă de caracterizare a acestora, acolo unde este cazul, după cum este prevăzut în anexă;

    - două fotografii, acolo unde este cazul: una care reprezintă zona protejată sau o mare parte a acesteia şi una care reprezintă specia protejată.

    5. Rezumatul registrului care constituie parte a schemei directoare la nivel de bazin hidrografic include:

    - hărţi care indică amplasamentul fiecărei zone protejate; şi

    - o descriere a legislaţiei naţionale sau locale conform căreia au fost stabilite zonele protejate.

    6. Realizarea şi reactualizarea registrului zonelor protejate se asigură prin grija Administraţiei Naţionale "Apele Române", conform art. 5^1 din actul normativ menţionat la pct. 1.

    7. Responsabilitatea pentru furnizarea informaţiilor şi datelor necesare pentru elaborarea registrului zonelor protejate, conform legii, revine după cum urmează:

    a) Administraţiei Naţionale "Apele Române" - pentru zonele desemnate pentru captarea apelor pentru utilizarea în scop potabil;

    b) Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva - pentru zonele desemnate pentru protecţia speciilor acvatice importante din punct de vedere economic;

    c) direcţiilor teritoriale de sănătate publică - pentru corpurile de apă desemnate ca ape cu scop recreaţional, inclusiv arii desemnate ca ape de îmbăiere;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic