Inapoi la Cautare

MEMORANDUM din /2006


între autorităţile competente ale României şi Principatului Liechtenstein privind cooperarea în schimbul de informaţii financiare având legătură cu spălarea banilor şi finanţarea terorismului


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 03.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (03.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Autorităţile competente ale României (Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor) şi Principatului Liechtenstein (Unitatea de Informaţii Financiare), denumite în continuare autorităţi, doresc, în spiritul cooperării şi interesului reciproc, să faciliteze schimbul de informaţii referitoare la investigarea şi urmărirea penală a cazurilor de spălare a banilor sau de finanţare a terorismului şi activităţilor infracţionale ce au legătură cu spălarea banilor sau cu finanţarea terorismului.

    În acest sens, cele două părţi au convenit după cum urmează:

    ART. 1

    Autorităţile vor coopera pentru a colecta, a procesa şi a analiza informaţiile pe care le deţin cu privire la tranzacţiile financiare suspectate a fi legate de spălarea banilor, finanţarea terorismului sau de activităţi infracţionale având legătură cu spălarea banilor sau cu finanţarea terorismului. În acest sens, în conformitate cu legislaţia naţională şi cu politicile şi procedurile proprii, fiecare autoritate va schimba reciproc, spontan sau la cerere, orice informaţie disponibilă care poate fi relevantă în cadrul tranzacţiilor financiare legate de spălarea banilor sau de finanţarea terorismului şi în contextul persoanelor fizice sau juridice implicate. Orice cerere de informaţii trebuie să fie justificată de o scurtă motivaţie pentru evidenţierea faptelor.

    ART. 2

    Informaţiile sau documentele obţinute de la autoritatea respectivă nu vor fi transmise unei terţe părţi pentru a fi folosite în scopuri administrative, investigaţii, în cadrul procedurii penale sau judiciare, fără consimţământul prealabil al autorităţii care a furnizat informaţia. Se înţelege că informaţiile obţinute în conformitate cu dispoziţiile prezentului memorandum de înţelegere vor putea fi folosite în justiţie numai atunci când au legătură cu spălarea banilor sau cu finanţarea terorismului, care rezultă din săvârşirea unor categorii specifice de activităţi infracţionale, enumerate în anexa nr. I pentru Principatul Liechtenstein şi în anexa nr. II pentru România. Autorităţile înţeleg să menţină aceste anexe actualizate în cazul intervenirii unor schimbări în legislaţia naţională.

    ART. 3

    Schimbul de informaţii se poate realiza doar cu respectarea ordinii publice, a intereselor naţionale esenţiale şi a legislaţiei privind secretul şi taxele.

    ART. 4

    Autorităţile nu vor permite utilizarea sau transmiterea informaţiilor ori a documentelor obţinute de la autoritatea respectivă, în alte scopuri decât cele stipulate în cadrul prezentului memorandum de înţelegere, fără consimţământul prealabil al autorităţii care a transmis informaţia.

    ART. 5

    Informaţiile obţinute în aplicarea prezentului memorandum de înţelegere sunt confidenţiale. Acestea fac obiectul secretului oficial şi sunt protejate de aceeaşi confidenţialitate care este prevăzută în legislaţia naţională a autorităţii care primeşte informaţia, privind informaţiile similiare din surse naţionale.

    ART. 6

    Autorităţile vor stabili împreună, în conformitate cu legislaţia naţională, procedurile acceptabile de comunicare şi se vor consulta reciproc în scopul implementării dispoziţiilor prezentului memorandum de înţelegere.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic