Inapoi la Cautare

MEMORANDUM din /2006


între Unitatea de Combatere a Spălării Banilor (MOKAS) a Republicii Cipru şi Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din România privind cooperarea în schimbul de informaţii financiare având legătură cu spălarea banilor şi finanţarea terorismului


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Unitatea de Combatere a Spălării Banilor (MOKAS) a Republicii Cipru şi Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din România, denumite în continuare autorităţi, doresc, în spiritul cooperării şi al interesului reciproc, facilitarea investigării şi a urmăririi penale a persoanelor suspecte de spălarea banilor şi finanţarea terorismului.

    În acest sens, au convenit după cum urmează:

    ART. 1

    Autorităţile vor coopera pentru a colecta, a dezvolta şi a analiza informaţiile pe care le deţin cu privire la tranzacţiile financiare suspectate a fi legate de spălarea banilor şi finanţarea terorismului sau la activităţi infracţionale ce au legătură cu spălarea banilor şi finanţarea terorismului. În acest sens, autorităţile vor schimba, spontan sau la cerere, orice informaţie disponibilă care poate fi folositoare activităţii de investigaţie efectuate de către autorităţi cu privire la tranzacţiile financiare legate de spălarea banilor şi finanţarea terorismului şi la persoanele fizice sau juridice implicate. Orice solicitare de informaţii trebuie să fie justificată printr-o scurtă descriere pentru sublinierea faptelor.

    ART. 2

    Informaţiile sau documentele obţinute de la respectivele autorităţi nu vor fi transmise unei terţe părţi, nu vor fi folosite în scop judiciar sau de urmărire penală fără consimţământul prealabil al autorităţii care a furnizat informaţia.

    ART. 3

    Se înţelege că informaţiile obţinute în conformitate cu prezentul memorandum de înţelegere vor putea fi folosite doar în scop informativ. Folosirea informaţiilor şi a documentelor furnizate în mod spontan sau ca răspuns la o solicitare de informaţii în baza prezentului memorandum de înţelegere este supusă limitării potrivit căreia partea care a primit informaţiile:

    (i) poate folosi informaţiile respective doar în legătură cu faptele penale descrise în solicitare (folosirea unei cereri) şi doar în scopuri informative (inclusiv pentru a detecta fluxuri şi pentru direcţionarea spre sursele de investigaţie); şi

    (îi) nu va folosi informaţiile sau documentele respective ca probe în cadrul procedurii judiciare.

    ART. 4

    Autorităţile nu vor permite utilizarea sau dezvăluirea niciunei informaţii ori niciunui document obţinut de la autoritatea respectivă, în alte scopuri decât cele stipulate în cadrul prezentului memorandum de înţelegere, fără consimţământul prealabil al autorităţii care a furnizat informaţia.

    ART. 5

    Informaţiile obţinute prin aplicarea prezentului memorandum de înţelegere sunt confidenţiale. Acestea fac obiectul secretului oficial şi sunt protejate de aceeaşi confidenţialitate prevăzută de legislaţia naţională a autorităţii care le-a primit privind informaţiile similare primite din surse naţionale.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic