Inapoi la Cautare

LEGE 97 /2006


pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 41/2005 privind reglementarea unor măsuri financiare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 25.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (25.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ART. UNIC

    Se aprobă Ordonanţa Guvernului nr. 41 din 14 iulie 2005
 privind reglementarea unor măsuri financiare, adoptată în temeiul art. 1 pct. II.3 din Legea nr. 209/2005
 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 677 din 28 iulie 2005, cu următoarele modificări şi completări:

    1. La capitolul I secţiunea 1, articolul 2 va avea următorul cuprins:

    "
ART. 2

    (1) Contribuţia prevăzută la art. 1 este datorată de contribuabilii producători de zahăr din sfeclă de zahăr şi de contribuabilii producători de izoglucoză, operatorii economici, persoane fizice sau juridice, pentru producţia realizată în cadrul cotelor repartizate acestora.

    (2) Repartizarea cotelor de producţie de zahăr şi izoglucoză, pentru fiecare producător, şi calcularea cuantumului contribuţiei în raport cu aceste cote se aprobă prin ordin al ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, în funcţie de decizia Comisiei Europene privind cotele de producţie de zahăr şi izoglucoză alocate României.

    (3) Calculul, colectarea şi controlul contribuţiilor prevăzute la art. 1 se realizează de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi prin structurile sale teritoriale.

    (4) Pentru administrarea de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, a contribuţiilor prevăzute la art. 1 se aplică în mod corespunzător procedurile în materie de administrare a creanţelor fiscale.

    (5) În aplicarea prezentei secţiuni se vor elabora instrucţiuni aprobate prin ordin comun al ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale şi al ministrului finanţelor publice."

    2. La capitolul I secţiunea a 2-a, alineatul (1) al articolului 3 va avea următorul cuprins:

    "
ART. 3

    (1) Sumele plătite la scadenţe de către Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de garant sau împrumutat, în contul beneficiarilor de credite interne ori externe garantate de stat sau de credite externe contractate de stat şi subîmprumutate ca urmare a lipsei disponibilităţilor financiare ale acestora, reprezentând rate de capital, dobânzi, comisioane şi alte costuri, precum şi comisioanele datorate şi neachitate la fondul de risc de către aceştia, dobânzile şi penalităţile de întârziere aferente acestora se recuperează de către organele fiscale în a căror rază teritorială îşi au domiciliul fiscal beneficiarii, în baza înscrisurilor întocmite de direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, prin care se individualizează sumele de recuperat şi care constituie titluri executorii. În cazul în care instanţele judecătoreşti s-au pronunţat asupra acestor sume, executarea silită se efectuează în temeiul hotărârii judecătoreşti care, potrivit legii, constituie titlu executoriu."

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic