Inapoi la Cautare

LEGE 91 /1945


pentru înfiinţarea Casei de Administrare şi Supraveghere a Bunurilor Inamice


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    b) Supraveghează şi controlează administrarea întreprinderilor comerciale sau industriale, al căror capital aparţine într-o proporţie de cel puţin 20% persoanelor arătate la punctul a);

    c) De asemenea va putea supraveghea şi controla, numind în acest scop un administrator, şi întreprinderile comerciale care au funcţionat sub controlul financiar netagaduit al persoanelor prevăzute la punctul a).

    ART. 3

    Casa de Administrare şi Supraveghere a Bunurilor Inamice numeşte, revoca şi controlează pe administratori, custozi şi orice alte persoane însărcinate cu operaţiunea conservării, administrării şi exploatării întreprinderilor şi bunurilor prevăzute în art. 2 de mai sus.

    Vor putea fi numiţi administratori şi custozi:

    a) Funcţionarii superiori ai întreprinderii, care prezintă toate garanţiile de pregătire şi moralitate;

    b) Persoanele în afară de întreprindere, dar de o competenţa recunoscută în ce priveşte administrarea categoriei respective de întreprinderi;

    c) Persoane juridice de drept public sau de drept privat dintre acelea controlate de Stat.

    Numirea de administratori şi custozi se va face de către consiliul de administraţie al Casei de Administrare şi Supraveghere a Bunurilor Inamice. Revocarea administratorilor şi a custozilor numiţi în baza prezentei legi, precum şi a acelora numiţi în baza legilor Nr. 498 din 3 Iulie 1942, Nr. 443 din 2 Septemvrie 1944 şi Nr. 644 din 19 Decemvrie 1944, se va face de către consiliul de administraţie pe bază de decizie nemotivată.

    ART. 4

    Casa de Administrare şi Supraveghere a Bunurilor Inamice supraveghează şi controlează întocmirea bilanţurilor şi a deciziilor de lichidare a întreprinderilor dela punctele b) şi c) din art. 2 de mai sus, urmărind activitatea lor administrativă şi economică; hotărăşte asupra oportunităţii şi modului de lichidare, precum şi a întrebuinţării soldului rezultat din înstrăinare şi lichidare, dând autorizaţiunile necesare în acest scop.

    ART. 5

    Casa de Administrare şi Supraveghere a Bunurilor Inamice va putea, pe cale de deciziune, sa stabilească norme după care să se desfăşoare activitatea comercială şi industriala a întreprinderilor prevăzute la art. 2, fie pentru toate întreprinderile, fie numai pentru o parte din ele, precum şi sa ia măsuri cu privire la conservarea şi blocarea bunurilor, drepturilor şi intereselor care sînt supuse prevederilor acestei legi.

    ART. 6

    În legătură cu scopul infiintarii ei, Casa de Administrare şi Supraveghere a Bunurilor Inamice exercita atribuţiunile rezervate Statului sau organelor sale, astfel cum sînt arătate şi înscrise în următoarele convenţiuni şi legi:
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic