Inapoi la Cautare

LEGE 9 /1980


privind investiţiile


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 23.12.1980 și 11.07.2000 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 23.12.1980 și 11.07.2000 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


   Dezvoltarea economiei naţionale potrivit obiectivelor fundamentale stabilite în Programul Partidului Comunist Roman de faurire a societăţii socialiste multilateral dezvoltate şi inaintare a României spre comunism impune realizarea unui vast program de investiţii care să asigure creşterea neîntreruptă şi modernizarea accelerata a forţelor de producţie, crearea unei economii moderne, de înaltă eficienta, în vederea ridicării continue a bunastarii materiale şi spirituale a întregului popor.

   Înfăptuirea amplului program de investiţii - bazat pe alocarea unei părţi însemnate din venitul naţional pentru fondul de dezvoltare - necesita perfecţionarea continua a activităţii de investiţii, întărirea răspunderii tuturor factorilor care acţionează în acest domeniu, creşterea exigenţei în utilizarea judicioasă a fondurilor materiale şi băneşti încredinţate, aplicarea unui regim sever de economii, instaurarea unei ordini şi discipline ferme în toate fazele de realizare a investiţiilor.

   Desfăşurarea activităţii de investiţii în condiţii de eficienta economică sporită, corespunzător noilor cerinţe ale etapei actuale de dezvoltare economico-socială, necesita o mai mare exigenta în ce priveşte fundamentarea temeinica a introducerii în plan a noilor obiective de investiţii, elaborarea şi pregătirea din timp a documentaţiilor, asigurarea tuturor condiţiilor pentru începerea şi realizarea lucrărilor, executarea acestora la un nivel calitativ, punerea în funcţiune la termenele planificate a capacităţilor proiectate şi îndeplinirea indicatorilor tehnico-economici aprobaţi.

   În scopul punerii de acord a cadrului legislativ existent cu cerinţele îmbunătăţirii în continuare a activităţii de investiţii,

   Marea Adunare Naţionala a Republicii Socialiste România adopta prezenta lege.

   CAP. 1

   Principii de bază

    ART. 1

   (1) Politica de investiţii - realizată în conformitate cu Programul Partidului Comunist Roman de dezvoltare economică şi socială a tarii - asigura creşterea proporţională şi armonioasă a industriei şi agriculturii, a tuturor ramurilor economiei naţionale, realizarea unui echilibru optim între diferitele sectoare de activitate, amplasarea raţională a forţelor de producţie pentru dezvoltarea tuturor zonelor tarii, în vederea promovării progresului general al societăţii şi satisfacerea necesităţilor materiale şi spirituale ale poporului.

   (2) Activitatea în domeniul investiţiilor constituie un amplu şi complex proces de transformare calitativă a resurselor materiale, financiare şi de muncă în fonduri fixe, prin realizarea de noi capacităţi şi obiective în toate ramurile economiei, prin modernizarea, dezvoltarea, reconstructia şi reînnoirea fondurilor fixe existente.

    ART. 2

   Înfăptuirea politicii de investiţii, folosirea cu eficienta sporită a fondului naţional de dezvoltare economico-socială se realizează potrivit principiilor autoconducerii muncitoresti şi autogestiunii economico-financiare şi are la baza următoarele obiective fundamentale:

   a) promovarea consecventa a industrializarii socialiste; crearea unei structuri industriale moderne, de înaltă eficienta economică; dezvoltarea intensiva a agriculturii, folosirea judicioasă a fondului funciar, realizarea unor randamente înalte în producţia vegetala şi zootehnie; exploatarea raţională şi valorificarea superioară a fondului forestier; valorificarea superioară a tuturor resurselor materiale şi de muncă; utilizarea intensiva a capacităţilor de producţie;

   b) dezvoltarea susţinută a bazei de materii prime, combustibili, energie şi materiale, recuperarea şi valorificarea resurselor materiale refolosibile;

   c) dezvoltarea şi modernizarea construcţiilor, transporturilor şi telecomunicatiilor în concordanta cu cerinţele creşterii echilibrate, proporţionale a întregii economii naţionale;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic