Inapoi la Cautare

LEGE 89 /2006


pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 262/2000 privind procedurile de stabilire a nivelurilor maxime de reziduuri de pesticide în plante şi produse vegetale


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Parlamentul României adopta prezenta lege.

    ART. I


    Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 262/2000 privind procedurile de stabilire a nivelurilor maxime de reziduuri de pesticide în plante şi produse vegetale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 661 din 15 decembrie 2000, aprobată cu modificări prin Legea nr. 306/2001, se modifica şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 4, alineatul (1) şi partea introductivă a alineatului (2) vor avea următorul cuprins:

    "Art. 4. - (1) Prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă se referă la plantele şi produsele vegetale aflate atât în stare proaspăta, cat şi uscate, prelucrate sau incluse într-un aliment complex, destinate importului, exportului sau consumului intern.

    (2) Nivelurile maxime de reziduuri de pesticide nu se aplică în cazul plantelor şi produselor vegetale prevăzute la alin. (1), destinate ţărilor din afară Uniunii Europene, dacă acestora li se aplică un tratament fitosanitar înaintea exportului şi este îndeplinită una dintre următoarele condiţii:".

    2. La articolul 7, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:

    "(3) În cazul reducerii unui nivel maxim de reziduuri de pesticide conform alin. (2), Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi Ministerul Sănătăţii comunică de îndată celorlalte state membre şi Comisiei Europene această măsură şi anexează o justificare a acesteia."

    3. La articolul 8, partea introductivă va avea următorul cuprins:

    "Art. 8. - Plantele şi produsele vegetale prevăzute la art. 4 alin. (1) nu intra sub incidenţa dispoziţiilor prezentei ordonanţe de urgenţă, dacă acestea sunt destinate:".

    4. Articolul 9 va avea următorul cuprins:

    "Art. 9. - Autoritatea competenţa asigura respectarea nivelurilor maxime de reziduuri de pesticide stabilite în conformitate cu prezenta ordonanţă de urgenţă, prin efectuarea de controale prin sondaj şi prelevarea de probe de plante şi produse vegetale destinate consumului uman sau animal în vederea efectuării analizelor de laborator, în cadrul programului naţional de monitorizare a reziduurilor de pesticide în plante şi produse vegetale."

    5. După articolul 9 se introduce un nou articol, articolul 9^1 , cu următorul cuprins:

    "Art. 9^1 . - (1) Autoritatea competenţa transmite Comisiei Europene, până la data de 30 septembrie a fiecărui an, programul naţional de monitorizare pe următorul an calendaristic. Acest program cuprinde cel puţin:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic