Inapoi la Cautare

LEGE 82 /1999


privind înlocuirea închisorii contravenţionale cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 20.06.1999 și 28.09.2002 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 20.06.1999 și 28.09.2002 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    (2) Primarul, căruia îi revine obligaţia sa aducă la îndeplinire mandatul de executare emis de instanţa, stabileşte de îndată conţinutul activităţii ce urmează să fie prestată de contravenient, condiţiile în care făptuitorul executa sancţiunea, precum şi programul de lucru, incunostintand despre măsurile luate instanţa care a pronunţat hotărârea şi unitatea la care se va presta activitatea.

    (3) La stabilirea conţinutului activităţii ce urmează să fie prestată de contravenient primarul va avea în vedere pregătirea profesională şi starea sănătăţii acestuia, atestate prin acte eliberate în condiţiile legii.

    (4) Este interzisă repartizarea contravenientului pentru prestarea de activităţi în subteran, în mine, metrou ori în alte asemenea locuri cu un grad ridicat de risc în prestarea activităţii. De asemenea, este interzisă repartizarea pentru prestare de activităţi în locuri periculoase ori care, prin asprimea lor, pricinuiesc suferinţe fizice sau produc daune sănătăţii persoanei.

    (5) Sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii nu poate fi aplicată în cazul persoanei cu handicap, femeii gravide sau a femeii care are în îngrijire un copil în vârsta de până la 2 ani, precum şi în cazul militarilor în termen.

    (6) Sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii se executa cu respectarea normelor de tehnica şi securitate a muncii.

    (7) Dacă serviciul public în cadrul căruia contravenientul prestează activitatea a fost concesionat unei societăţi comerciale cu capital integral sau parţial privat, contravaloarea prestaţiilor efectuate se va plati primăriei în a carei raza teritorială se executa sancţiunea.

    ART. 5

    (1) Sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii poate fi aplicată şi minorilor, dacă făptuitorul, la data săvârşirii faptei, implinise vârsta de 16 ani. Activitatea se prestează pe o durată cuprinsă între 25 de ore şi 150 de ore.

    (2) Este interzisă obligarea minorului la prestarea unei activităţi care comporta riscuri sau este susceptibilă sa îi compromita educaţia ori sa îi dăuneze sănătăţii sau dezvoltării sale fizice, mentale, spirituale, morale sau sociale.

    (3) Primarul, în executarea obligaţiei de a aduce la îndeplinire mandatul de executare emis de instanţa, stabileşte conţinutul activităţii, condiţiile în care aceasta se realizează şi programul de lucru al minorului, asigurând aplicarea efectivă a prevederilor alin. (2).

    (4) Obligaţia minorului de a presta o activitate neremunerată într-o instituţie de interes public, prevăzută la art. 103 alin. 3 lit. c) din Codul penal, se aplică şi se executa în condiţiile prezentei legi.

    ART. 6

    (1) Supravegherea executării sancţiunii se asigura de către persoanele împuternicite de primarul localităţii sau de primării sectoarelor municipiului Bucureşti de care aparţine locul în care contravenientul executa sancţiunea obligării la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, în temeiul hotărârii judecătoreşti.

    (2) Activitatea în folosul comunităţii se prestează conform unui program bazat pe norme orientative de muncă stabilite de primari, care să facă posibila exercitarea controlului, la diferite intervale, de către cei împuterniciţi cu supravegherea executării sancţiunii.

    (3) Unitatea din domeniul serviciului public la care contravenientul executa sancţiunea este obligată, la cererea primarului, sa comunice datele şi informaţiile solicitate cu privire la executarea sancţiunii.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic