Inapoi la Cautare

LEGE 82 /1999


privind înlocuirea închisorii contravenţionale cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 20.06.1999 și 28.09.2002 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 20.06.1999 și 28.09.2002 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Parlamentul României adopta prezenta lege.

    ART. 1

    (1) Sancţiunea închisorii contravenţionale, reglementată prin legi speciale sau prin ordonanţe şi hotărâri ale Guvernului, se înlocuieşte, în condiţiile prezentei legi, cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.

    (2) Sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii se aplică de către instanţa judecătorească, dacă exista consimţământul acestuia.

    (3) Activitatea în folosul comunităţii se prestează în domeniul serviciilor publice pentru: întreţinerea parcurilor şi drumurilor, păstrarea curăţeniei şi igienizarea localităţilor, desfăşurarea de activităţi în folosul căminelor pentru copii şi bătrâni, al orfelinatelor, spitalelor, şcolilor, gradinitelor.

    (4) Serviciile publice enumerate în prezentul articol au caracter exemplificativ.

    (5) În cazul în care contravenientul nu consimte ca sancţiunea închisorii contravenţionale să fie înlocuită cu prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, sancţiunea închisorii contravenţionale aplicată de instanţa se executa în arestul poliţiei sau în locuri anume destinate din penitenciare, stabilite de ministrul justiţiei.

    ART. 2

    (1) Sancţiunea privind prestarea unei activităţi în folosul comunităţii se executa după orele de program ale contravenientului, pe o durată între 50 şi 300 de ore, de maximum 3 ore pe zi, iar în zilele nelucrătoare, exclusiv duminica, de 8 ore pe zi.

    (2) În cazul în care contravenientul are posibilitatea să execute sancţiunea pe durata fiecărei zile din cursul săptămânii, iar primarul localităţii, prin persoanele împuternicite, poate asigura supravegherea activităţii contravenientului, durata maxima de lucru este de 8 ore pe zi.

    ART. 3

    (1) Sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, aplicată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, se pune în executare de instanţa care a pronunţat hotărârea. O copie de pe dispozitivul hotărârii, însoţită de mandatul de executare emis în acest scop, se comunică primăriei în a carei raza teritorială îşi are domiciliul contravenientul, precum şi contravenientului.

    (2) Mandatul de executare se întocmeşte în patru exemplare şi cuprinde: denumirea instanţei care l-a emis, data emiterii, numărul şi data hotărârii care se executa, datele privitoare la persoana contravenientului: numele, prenumele, data şi locul naşterii, numele şi prenumele părinţilor, cetăţenia, studiile, situaţia militară, ocupaţia şi adresa. Pe lângă aceste menţiuni, mandatul de executare mai cuprinde durata activităţii ce urmează să fie prestată de contravenient şi unitatea la care se executa sancţiunea, pe care o stabileşte instanţa în cursul judecaţii, pe baza datelor comunicate de primărie.

    ART. 4

    (1) Consiliul local stabileşte prin hotărâre, potrivit prevederilor art. 1, domeniile serviciilor publice şi locurile în care contravenienţii vor presta activităţi în folosul comunităţii.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic