Plata anticipata a dobânzilor nu poate avea loc decât pe maximum 6 luni.
ART. 6 Dobânzile de orice fel se prescriu dacă nu au fost cerute sau urmărite timp de 3 ani.
ART. 7 Dispoziţiunile acestei legi se aplică cu efect retroactiv. a) Dobânzile de orice fel prevăzute în orice acte scrise existente pentru timpul ce curge de la promulgarea acestei legi. b) Dobânzilor de orice fel neîncasate efectiv, derivând din orice titluri sau convenţiuni cu exigibilitate anterioară promulgării acestei legi, care se reduc de plin drept prin efectul acestei legi la 18% pe an, cu începere de la data de 7 Februarie 1929 (legea stabilizarii monetare). Se exceptează dobânzile consacrate prin hotărîri judecătoreşti definitive.
ART. 8 Creditorul care va primi sau va stipula prin însăşi actul de împrumut, prin act separat, prin act deghizat sau în orice alt mod, o dobînda conventionala superioară celei fixate prin această lege, se va pedepsi cu închisoare de la 2 luni pînă la un an şi cu amendă de la 5.000 - 20.000 lei. În caz de circumstanţe atenuante, instanţa de judecată nu va putea reduce pedeapsa sub 5.000 lei amenda. Aceeaşi pedeapsa se va aplica şi acelui care cu ştiinţa serveşte ca mijlocitor la comiterea delictului.
ART. 9 Dacă infracţiunea prevăzută de art. 8 s-a săvârşit de un împrumutător profesionist sau de o persoană care anterior a fost condamnata pentru acelaşi delict, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni pînă la 3 ani şi cu amendă de la 20.000 lei pînă la 100.000 lei, atragand după sine şi pierderea drepturilor politice. În caz de circumstanţe atenuante, instanţa de judecată nu se va putea cobori în aplicarea pedepsei mai jos de 20.000 lei, minimul amendei.
ART. 10