Inapoi la Cautare

LEGE 59 /2006


pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Consiliul de Miniştri al Bosniei şi Herţegovina privind readmisia propriilor cetăţeni şi a străinilor, semnat la Bucureşti la 10 octombrie 2005


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.01.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.01.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    conştiente de necesitatea combaterii migraţiei ilegale, pe bazele reciprocităţii, şi în vederea facilitării readmisiei persoanelor cu şedere ilegală, intrate pe teritoriile statelor lor,

    în conformitate cu tratatele internaţionale şi convenţiile la care părţile contractante sunt parte, în special Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale din 4 noiembrie 1950 şi Convenţia privind statutul refugiaţilor din 28 iulie 1951, aşa cum a fost modificată prin Protocolul privind statutul refugiaţilor din 31 ianuarie 1967,

    pe bază de reciprocitate,

    au convenit următoarele:

    ART. 1

    Definiţii

    Pentru scopurile prezentului acord, termenii enumeraţi mai jos au următoarele înţelesuri:

    1. străinul este persoana care nu are cetăţenia statului nici uneia dintre părţile contractante;

    2. autorităţile competente sunt autorităţile statelor părţilor contractante prin care este implementat prezentul acord;

    3. viza este un permis valabil, eliberat de autorităţile competente ale uneia dintre statele părţilor contractante, care dă dreptul posesorului să între şi să rămână pe teritoriul statului acesteia, fără întrerupere, pentru o perioadă determinată, în conformitate cu legislaţia naţională a statului acelei părţi contractante;

    4. permisul de şedere este un permis valabil, eliberat de autorităţile competente ale uneia dintre statele părţilor contractante, care dă dreptul persoanei titulare să între în mod repetat şi să domicilieze pe teritoriul acelui stat. Permisul de şedere nu reprezintă o viză şi nu poate fi identificat cu un permis de şedere temporară acordat pentru şedere în cazul situaţiilor legate de soluţionarea unei cereri de azil sau pe durata unei proceduri de expulzare.

    ART. 2

    Readmisia propriilor cetăţeni

    1. Fiecare parte contractantă va readmite, la cererea celeilalte părţi contractante, fără formalităţi deosebite, persoana care nu îndeplineşte ori nu mai îndeplineşte condiţiile legale în vigoare pentru şederea sa pe teritoriul statului părţii contractante solicitante, cu condiţia să fie dovedit sau să existe motive temeinice să se prezume că aceasta are cetăţenia statului părţii contractante solicitate. Aceleaşi prevederi se aplică şi persoanelor care au pierdut cetăţenia statului părţii contractante solicitate după intrarea lor pe teritoriul statului părţii contractante solicitante, fără a avea cel puţin o garanţie în scris în privinţa naturalizării de către partea contractantă solicitantă.

    2. La cererea părţii contractante solicitante, partea contractantă solicitată va elibera fără întârziere persoanei care face obiectul readmisiei în temeiul prevederilor alin. 1 documentele de călătorie necesare repatrierii acesteia.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic