Inapoi la Cautare

LEGE 55 /1995


pentru accelerarea procesului de privatizare


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 19.06.1995 și 28.12.1997 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 19.06.1995 și 28.12.1997 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Parlamentul României adopta prezenta lege.
    ART. 1

    (1) Accelerarea privatizării se realizează prin transferul efectiv şi cu titlu gratuit, către cetăţenii români îndreptăţiţi, al acţiunilor aferente cotei de 30% din capitalul social al societăţilor comerciale cu capital de stat, denumite în continuare societăţi comerciale, cît şi prin vânzarea acţiunilor emise de aceste societăţi.

    (2) În vederea aplicării programului de privatizare, Guvernul, Fondul Proprietăţii de Stat şi Fondurile Proprietăţii Private vor lua măsurile necesare potrivit prevederilor prezentei legi.

    (3) Lista societăţilor comerciale supuse privatizării în masa, cuprinzând indicatori economico-financiari de baza, se aproba de către Guvern, la propunerea comuna a Agenţiei Naţionale pentru Privatizare, Fondului Proprietăţii de Stat şi Fondurilor Proprietăţii Private şi se publică în Monitorul Oficial al României.

    CAP. 1

    Transferul cu titlu gratuit de acţiuni

    ART. 2

    (1) Transferul cu titlu gratuit, către cetăţenii români îndreptăţiţi, al acţiunilor aferente cotei de 30% din capitalul social al societăţilor comerciale prevăzute la art. 2 din Legea privatizării societăţilor comerciale nr. 58/1991 se efectuează pe baza certificatelor de proprietate, distribuite în temeiul aceleiaşi legi, şi a cupoanelor nominative de privatizare, emise în temeiul prezentei legi.

    (2) Cupoanele nominative de privatizare, cu valoare unica de schimb, vor fi emise şi distribuite de către Agenţia Naţionala pentru Privatizare cetăţenilor români cu domiciliul în România, care, până la data de 31 decembrie 1990 inclusiv, au împlinit vârsta de 18 ani, fiind astfel îndreptăţiţi a primi certificate de proprietate conform prevederilor Legii nr. 58/1991, iar în caz de deces, succesorilor legali ai acestora, precum şi cetăţenilor români care vor împlini vârsta de 18 ani până la data de 31 decembrie 1995 inclusiv şi care domiciliază în România.

    (3) Nu se vor atribui cupoane nominative de privatizare cetăţenilor români care, până la data intrării în vigoare a prezentei legi, au folosit, în cadrul procesului de privatizare, întregul carnet de certificate de proprietate emis în baza Legii nr. 58/1991.

    (4) Cupoanele nominative de privatizare nu pot fi înstrăinate prin acte juridice între vii.

    (5) Cupoanele nominative de privatizare emise şi distribuite cu încălcarea dispoziţiilor alin. (2) şi (3), precum şi actele juridice de înstrăinare încheiate cu încălcarea interdicţiei prevăzute la alin. (4) sunt nule de drept.

    ART. 3

    (1) Acţiunile societăţilor comerciale supuse privatizării se vor transmite cu titlu gratuit, în limitele stabilite de lege, după cum urmează:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic