Inapoi la Cautare

LEGE 5 /1980


pentru modificarea şi completarea Legii nr. 4/1973 privind dezvoltarea construcţiei de locuinţe, vînzarea de locuinţe din fondul de stat către populaţie şi construirea de case de odihnă proprietate personală


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 09.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (09.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    "Statul sprijină în mod deosebit persoanele încadrate cu contract de muncă şi pensionării, care nu au locuinta proprietate personală, să-şi construiască sau să-şi cumpere locuinta.

    Pentru persoanele cu venituri mici se asigura condiţii avantajoase la construirea sau cumpărarea locuinţelor, în ce priveşte acordarea de credite, dobinda şi durata de rambursare a creditelor, prioritate la contractare, dacă au condiţii grele de locuit."

    7. Articolul 14, articolul 15 alineatele 2 şi 3 şi articolul 16 alineatul 2 se abroga.

    8. Articolul 17 alineatul 2 va avea următorul cuprins:

    "În cadrul fiecărei categorii se acordă preferinta celor care au condiţii grele de locuit, îndeosebi familiilor cu mai mulţi copii, persoanelor încadrate cu contract de muncă şi pensionarilor care au depus un avans mai mare şi au o vechime mai mare la Casa de Economii şi Consemnaţiuni".

    9. Articolul 20 va avea următorul cuprins:

    "Art. 20.- Statul sprijină prin credite şi execuţie construirea de locuinţe proprietate personală care se încadrează, în ceea ce priveşte suprafaţa, dotarea şi finisajele, în normele aprobate de Consiliul de Stat".

    10. Articolul 21 alineatul 1 va avea următorul cuprins:

    "Acordarea creditelor pentru construirea locuinţelor proprietate personală se va face la propunerea colectivelor de muncă în care solicitanţii îşi desfăşoară activitatea, aprobate de consiliile oamenilor muncii împreună cu organele sindicale, ţinînd seama de aportul solicitanţilor în producţie, de necesitatea asigurării stabilitatii lor în unitate şi de condiţiile lor de locuit, în ordinea de prioritate stabilită la art. 17".

    11. După articolul 21 se introduce articolul 21.1. cu următorul cuprins:

    "Art. 21.1.- Cetăţenii care deţin o locuinta construită cu sprijinul statului în credite şi execuţie şi care a devenit neincapatoare sau prea mare, ţinînd seama de numărul membrilor familiei, pot să-şi construiască o noua locuinta cu sprijinul statului în credite şi execuţie, cu condiţia de a instraina locuinta pe care o deţin.

    Preţul obţinut din vînzarea vechii locuinţe va constitui, în aceste cazuri, avans pentru construirea noii locuinţe, iar termenul pentru restituirea creditului obţinut în scopul acoperirii restului de preţ se va reduce la jumătate faţă de cel stabilit de lege".

    12. Articolul 25 alineatul 2 şi articolul 26 se abroga.

    13. Articolul 37 se completează cu alineatele 2-4, avînd următorul cuprins:

    "Cetăţenii care îşi executa locuinţe proprietate personală în regie pot folosi numai materiale de construcţii proprii sau achiziţionate la preţurile cu amănuntul de la fondul pieţei, cu respectarea stricta a prevederilor legale.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic