Inapoi la Cautare

LEGE 469 /2006


pentru modificarea şi completarea Legii nr. 178/2000 privind produsele cosmetice


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Parlamentul României adopta prezenta lege.

    ART. I


    Legea nr. 178/2000 privind produsele cosmetice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 91 din 27 ianuarie 2005, se modifica şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 2, literele b), n) şi o) se abroga.

    2. La articolul 2 se introduc doua noi alineate, alineatele (2) şi (3), cu următorul cuprins:

    "(2) Pentru aplicarea prevederilor art. 7 şi ale art. 20, următorii termeni şi expresii se definesc după cum urmează:

    a) produs cosmetic finit - produsul cosmetic în formula sa finala, asa cum este pus pe piaţa şi oferit consumatorului final, sau prototipul acestuia;

    b) prototip - primul model sau proiect al unui produs cosmetic care nu a fost fabricat în loturi şi de la care produsul cosmetic finit este copiat sau dezvoltat.

    (3) Pentru aplicarea prevederilor art. 6, următoarea expresie se defineste astfel:

    - ingredient cosmetic - orice substanţa chimica sau preparat de origine sintetică ori naturala folosit în compozitia unui produs cosmetic, cu excepţia compozitiilor de parfumare şi aromatizare."

    3. Articolul 5 va avea următorul cuprins:

    "Art. 5. - Produsele cosmetice puse pe piaţa nu trebuie să pericliteze sănătatea umană atunci când sunt folosite în condiţii normale sau previzibile în mod rezonabil de folosire, ţinându-se seama, în special, de prezentarea produsului, etichetarea, instrucţiunile privind păstrarea şi utilizarea acestuia, precum şi de orice alta indicaţie sau informaţie prevăzută de producător, de reprezentantul sau autorizat sau de orice altă persoană responsabilă pentru punerea pe piaţa a produsului. Aceste indicaţii sau informaţii nu vor scuti nicio persoana, în nicio circumstanţă, să se conformeze altor dispoziţii ale prezentei legi."

    4. După articolul 5 se introduce un nou articol, articolul 5^1, cu următorul cuprins:

    "Art. 5^1. - Ministerul Sănătăţii Publice ia toate măsurile necesare pentru a fi puse pe piaţa numai acele produse care se conformează prevederilor prezentei legi şi ale Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1.448/2005 privind categoriile de produse cosmetice şi listele cuprinzând substantele ce pot fi utilizate în compozitia produselor cosmetice, cu modificările şi completările ulterioare."

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic