Inapoi la Cautare

LEGE 45 /2014


pentru modificarea şi completarea Legii nr. 105/2011 privind gestionarea şi utilizarea fondurilor externe nerambursabile şi a cofinanţării publice naţionale, pentru obiectivul "Cooperare teritorială europeană"


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ARTICOL UNIC

    Legea nr. 105/2011 privind gestionarea şi utilizarea fondurilor externe nerambursabile şi a cofinanţării publice naţionale, pentru obiectivul "Cooperare teritorială europeană", publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 434 din 21 iunie 2011, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 8, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (4^1), cu următorul cuprins:

    "(4^1) Pentru programele prevăzute la art. 4 alin. (3), partenerii de proiect/beneficiarii din România prevăzuţi la art. 9 alin. (4) au obligaţia de a vira, în lei, sumele primite în euro reprezentând contravaloarea fondurilor externe nerambursabile, cheltuite iniţial din bugetele proprii, în vederea finalizării proiectelor, în conturile de venituri ale bugetelor din care au fost efectuate cheltuielile."

    2. La articolul 11 alineatul (1), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "b) sumele reprezentând cofinanţarea publică asigurată de la bugetul de stat pentru programele pentru care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice îndeplineşte rol de Autoritate naţională, precum şi sumele necesare plăţilor către Autoritatea de management ca urmare a depăşirii sumelor alocate în euro la nivel de axă prioritară în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră Ungaria-România, conform memorandumurilor de înţelegere/acordurilor încheiate între statele participante în aceste programe;"

    3. La articolul 18, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:

    "(1^1) Autoritatea naţională a programului prevăzut la art. 4 alin. (1) lit. b) este autorizată să prevadă în bugetul propriu al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice sumele necesare plăţilor către Autoritatea de management ca urmare a depăşirii sumelor alocate în euro la nivel de axă prioritară din fonduri externe nerambursabile şi cofinanţare publică, în condiţiile agreate cu statul partener în program."

    4. La articolul 18, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(2) Limitele admise pentru depăşirea sumelor alocate în euro din fondurile externe nerambursabile pentru programele prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) se stabilesc în normele metodologice de aplicare a prezentei legi."

    5. În cuprinsul legii, sintagma "Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului" se înlocuieşte cu sintagma "Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice".

    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

               PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR

                    VALERIU-ŞTEFAN ZGONEA
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic