Inapoi la Cautare

LEGE 432 /2006


privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 189/2005 pentru stabilirea unor măsuri privind vehiculele rutiere înmatriculate


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ART. I

    Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 189 din 21 decembrie 2005 pentru stabilirea unor măsuri privind vehiculele rutiere înmatriculate, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.179 din 28 decembrie 2005, cu următoarele modificări şi completări:

    1. Articolul 1 va avea următorul cuprins:

    "Art. 1. - (1) Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din Ministerul Administraţiei şi Internelor constituie şi administrează baza de date naţională integrată privind vehiculele rutiere înmatriculate, care se actualizează pe baza datelor furnizate în sistem informatizat de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, Registrul Auto Român şi Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, referitoare la vehiculele asigurate pentru răspundere civilă pentru pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie, denumită în continuare asigurare RCA, vehiculele care au efectuat inspecţia tehnică periodică, denumită în continuare ITP, respectiv la radierea operatorilor economici sau a altor persoane juridice.

    (2) Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, Registrul Auto Român şi Oficiul Naţional al Registrului Comerţului au obligaţia de a transmite Direcţiei regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor datele prevăzute la alin. (1) în termen de 20 de zile de la încheierea asigurării RCA, de la efectuarea ITP respective, precum şi de la radierea operatorilor economici sau a altor persoane juridice. Transmiterea datelor se face cu titlu gratuit.

    (3) În vederea realizării obligaţiilor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi ale Registrului Auto Român, prevăzute la alin. (2), societăţile de asigurări şi societăţile autorizate să efectueze inspecţiile tehnice periodice ale vehiculelor sunt obligate să comunice săptămânal acestor instituţii datele prevăzute la alin. (1) privind încheierea asigurării RCA, respectiv a efectuării ITP.

    (4) Listele cu vehiculele pentru care încheierea asigurării RCA, respectiv efectuarea ITP au fost realizate anterior datei intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă şi nu au expirat până la data respectivă vor fi înaintate Direcţiei regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din Ministerul Administraţiei şi Internelor de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, respectiv Registrul Auto Român.

    (5) Modalităţile concrete de interconectare între bazele de date proprii ale instituţiilor prevăzute la alin. (1), precum şi condiţiile, modalităţile de comunicare, termenul şi forma datelor necesare se stabilesc pe bază de protocoale încheiate în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă între instituţiile respective, precum şi prin normele de aplicare emise de autorităţile corespunzătoare."

    2. Articolul 2 va avea următorul cuprins:

    "Art. 2. - (1) Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din Ministerul Administraţiei şi Internelor efectuează periodic, cel puţin trimestrial, compararea parcului de vehicule înmatriculate cu cel pentru care au fost îndeplinite obligaţiile referitoare la încheierea asigurării RCA, respectiv la efectuarea ITP, precum şi cu cel de vehicule aparţinând operatorilor economici şi altor persoane juridice, pe baza datelor primite în condiţiile prevăzute la art. 1 alin. (2).

    (2) Prima comparare prevăzută la alin. (1) se efectuează cel mai târziu la data de 1 februarie 2006. Pe baza datelor rezultate cu această ocazie, Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor comunică, tuturor persoanelor ale căror vehicule înmatriculate nu au asigurare RCA sau nu au efectuată ITP, cu privire la consecinţele juridice ale neîndeplinirii, până la data de 31 martie 2006, a obligaţiilor legale corespunzătoare.

    (3) Comunicările prevăzute la alin. (2) se transmit la adresele de domiciliu şi, după caz, de reşedinţă ori la sediile deţinătorilor de vehicule înmatriculate."

    3. Articolul 3 va avea următorul cuprins:

    "Art. 3. - (1) Începând cu data de 1 aprilie 2006, la împlinirea unui termen de 15 zile de la data expirării ITP sau a asigurării RCA, se suspendă de drept certificatele de înmatriculare ale vehiculelor rutiere aflate în această situaţie. Suspendarea se comunică deţinătorului vehiculului de îndată, în scris, de către Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor sau, după caz, de către serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic