Inapoi la Cautare

LEGE 400 /2005


privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 73/2005 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 107/2002 privind înfiinţarea Administraţiei Naţionale "Apele Române"


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 08.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (08.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    "Art. 5. - (1) Conducerea Administraţiei Naţionale «Apele Române» este asigurată de un consiliu de conducere compus din 11 membri.

    (2) Preşedintele consiliului de conducere este directorul general al Administraţiei Naţionale «Apele Române», numit prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale din domeniul apelor, acesta îndeplinind şi calitatea de ordonator secundar de credite pentru fondurile de la bugetul de stat. Conducătorii unităţilor cu personalitate juridică subordonate sunt ordonatori terţiari de credite, în raport cu sarcinile acestora, potrivit legii.

    (3) Membrii consiliului de conducere sunt numiţi şi revocaţi prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale din domeniul apelor.

    (4) Atribuţiile şi competenţele consiliului de conducere sunt prevăzute în statutul privind organizarea şi funcţionarea Administraţiei Naţionale «Apele Române».

    (5) Salarizarea personalului preluat de Administraţia Naţională «Apele Române» se face în conformitate cu reglementările legale aplicabile instituţiilor publice finanţate integral din venituri proprii.

    (6) Salariul şi celelalte drepturi salariale ale directorului general se propun, în condiţiile legii, de consiliul de conducere şi se aprobă prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale în domeniul apelor."

    5. Anexele nr. 1-7 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 73/2005 se înlocuiesc cu anexele nr. 1-7 care fac parte integrantă din prezenta lege.

    6. La articolul II, alineatul (2) se abrogă.

    7. La articolul II, alineatul (3) va avea următorul cuprins:

    "(3) Exerciţiul financiar al Administraţiei Naţionale «Apele Române» ca instituţie publică, începe cu data de întâi a lunii în care se face înregistrarea fiscală."

    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

                      p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,

                             LUCIAN AUGUSTIN BOLCAŞ

                             PREŞEDINTELE SENATULUI

                                NICOLAE VĂCĂROIU

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic