Inapoi la Cautare

LEGE 40 /1975


privind creşterea şi ameliorarea animalelor


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 07.09.1980 și 30.01.2002 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 07.09.1980 și 30.01.2002 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


-------------

    *) Republicare în temeiul art. II din Decretul Consiliului de Stat nr. 184 din 11 iunie 1980, publicat în Buletinul Oficial al Republicii Socialiste România, Partea I, nr. 46 din 13 iunie 1980, dându-se articolelor o noua numerotare.

    Legea nr. 40/1975 a fost publicată în Buletinul Oficial nr. 134 din 25 decembrie 1975.

    În Republica Socialistă România creşterea animalelor reprezintă o activitate de interes naţional, avînd un rol de seama în aprovizionarea populaţiei cu carne, lapte, oua şi alte produse de origine animala şi a industriei cu materii prime necesare sporirii producţiei bunurilor de consum.

    Edificarea societăţii socialiste multilateral dezvoltate în ţara noastră, creşterea continua a nivelului de trai şi a capacităţii de consum a populaţiei necesita ridicarea ponderii zootehniei în producţia agricolă, prin sporirea efectivelor de animale, îmbunătăţirea potenţialului productiv al acestora şi perfecţionarea tehnologiilor de exploatare şi valorificare eficienta a tuturor resurselor de furaje.

    Pentru atingerea acestor obiective, statul creează condiţii de dezvoltare continua a creşterii animalelor, atît în unităţile agricole socialiste, cat şi în gospodăriile populaţiei, prin alocarea unor importante fonduri de investiţii în vederea construirii de noi obiective zootehnice, acordarea de credite pentru procurarea de animale, prin încadrarea unităţilor cu personal de specialitate, organizarea unor unităţi specializate în producerea materialului de reproducţie, importul de animale din rase perfectionate şi stabilirea unor preţuri stimulatoare pentru producţia animala şi pentru reproducatorii cu potenţial genetic ridicat.

    În scopul valorificării depline a condiţiilor pedoclimatice şi social-economice existente în diferite zone ale tarii, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare împreună cu consiliile populare organizează producţia zootehnica în profil teritorial şi răspund de realizarea producţiei animaliere.

    Pentru dezvoltarea în continuare a creşterii animalelor, Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, prin unităţile de cercetare de profil şi instituţiile de învăţămînt agronomic superior, participa la activitatea de elaborare şi aplicare a celor mai eficiente metodologii de ameliorare a raselor, la extinderea folosirii în unităţile de producţie a materialului de reproducţie ameliorat şi îmbunătăţirea tehnologiilor de creştere şi răspund de aplicarea şi realizarea acestora pe zonele şi grupele de unităţi ce le sînt repartizate.

    În vederea îndeplinirii acestor sarcini se impune crearea unui cadru juridic unitar privind creşterea, ameliorarea şi reproductia animalelor.

    În acest scop, Marea Adunare Naţionala a Republicii Socialiste România adopta prezenta lege.

    CAP. 1

    Creşterea animalelor

    ART. 1

    Creşterea animalelor este o activitate de interes naţional şi are ca scop aprovizionarea populaţiei la nivelul cerinţelor crescande de consum şi acoperirea nevoilor de materie prima ale industriei cu produse de origine animaliera.

    Dezvoltarea creşterii animalelor se realizează potrivit Programului naţional de dezvoltare a zootehniei şi creştere a producţiei animaliere, ale cărui prevederi sînt obligatorii pentru toţi deţinătorii de animale.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic