Inapoi la Cautare

LEGE 38 /2006


pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 139/2005 privind administrarea pădurilor din România


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ARTICOL UNIC

    Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 139 din 5 octombrie 2005 privind administrarea pădurilor din România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 939 din 20 octombrie 2005, cu următoarele modificări şi completări:

    1. Alineatul (1) al articolului 4 va avea următorul cuprins:

    "Art. 4. - (1) După forma de proprietate, ocoalele silvice sunt:

    a) ocoale silvice de stat - cele înfiinţate de instituţiile specializate ale statului. Acestea asigură administrarea pădurilor proprietate publică a statului şi pot asigura servicii silvice sau administrarea pădurilor altor proprietari, pe bază de contract;

    b) ocoale silvice private - cele înfiinţate de unităţile administrativ-teritoriale, de persoane juridice sau de persoane fizice. Acestea asigură servicii silvice şi administrarea pădurilor proprietate publică a unităţilor administrativ-teritoriale şi a pădurilor proprietate privată a celor care le-au înfiinţat, precum şi pentru alţi proprietari, pe bază de contract. Mai mulţi proprietari se pot asocia pentru înfiinţarea unui ocol pe principiul eficienţei."

    2. La articolul 8, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:

    "(3) Nerespectarea obligaţiei prevăzute la alin. (1) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei (RON) la 5.000 lei (RON)."

    3. La articolul 17, alineatul (1) al articolului 35 va avea următorul cuprins:

    "Art. 35. - (1) Ocoalele silvice şi actualii deţinători răspund de paza şi protecţia vegetaţiei forestiere de pe terenurile solicitate de foştii proprietari şi după punerea în posesie, până la formarea structurilor proprii de pază sau de administrare ori până la încheierea unor contracte de administrare şi pază cu un ocol silvic, dar nu mai târziu de 180 de zile de la data punerii în posesie."

    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

                        PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR

                                 ADRIAN NĂSTASE

                             PREŞEDINTELE SENATULUI
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic