Inapoi la Cautare

LEGE 361 /2007


pentru ratificarea Convenţiei privind competenţa, legea aplicabilă, recunoaşterea, executarea şi cooperarea cu privire la răspunderea părintească şi măsurile privind protecţia copiilor, adoptată la Haga la 19 octombrie 1996


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 20.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (20.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ART. 1


    Se ratifică Convenţia privind competenţa, legea aplicabilă, recunoaşterea, executarea şi cooperarea cu privire la răspunderea părintească şi măsurile privind protecţia copiilor, adoptată la Haga la 19 octombrie 1996, semnată de România la 15 noiembrie 2006.

    ART. 2


    (1) Cu ocazia depunerii instrumentului de ratificare, România formulează următoarele declaraţii:

    a) în conformitate cu dispoziţiile alin. (1) al art. 29 din Convenţie, se desemnează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului ca autoritate centrală pentru ducerea la îndeplinire a obligaţiilor stabilite prin aceasta;

    b) în conformitate cu alin. (2) al art. 34 din Convenţie, România declară că cererile primite conform alin. (1) al art. 34 se transmit autorităţilor sale numai prin intermediul autorităţii sale centrale, respectiv Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului;

    c) în temeiul alin. (3) al art. 40 din Convenţie, autoritatea română competentă să elibereze certificatul prevăzut la alin. (1) şi (2) ale aceluiaşi articol este Tribunalul Bucureşti;

    d) în conformitate cu art. 44, cererile formulate potrivit art. 8 şi 9 se transmit prin intermediul Ministerului Justiţiei, iar cele formulate potrivit art. 33 se transmit prin intermediul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului.

    (2) Cu ocazia depunerii instrumentelor de ratificare, în temeiul art. 2 din Decizia Consiliului 2003/93/CE din 12 decembrie 2002 autorizând statele membre, în interesul Comunităţii, să semneze Convenţia de la Haga din 1996 privind competenţa, legea aplicabilă, recunoaşterea, executarea şi cooperarea privind răspunderea părintească şi măsurile privind protecţia copiilor, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr. L 48 din 21 februarie 2003, România declară următoarele:

    "Articolele 23, 26 şi 52 ale Convenţiei permit statelor contractante un anumit grad de flexibilitate, menit a aplica o procedură mai simplă şi mai rapidă de recunoaştere şi executare a hotărârilor judecătoreşti. Regulile comunitare prevăd un sistem de recunoaştere şi executare care este cel puţin la fel de favorabil ca şi cel prevăzut de Convenţie. În consecinţă, o hotărâre pronunţată într-un stat membru al Uniunii Europene, referitoare la materia care priveşte Convenţia, este recunoscută şi executată în România, prin aplicarea regulilor interne relevante ale drepturilor comunitar."

    ART. 3


    Cu ocazia depunerii instrumentului de aderare, România formulează următoarea rezervă:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic