Inapoi la Cautare

LEGE 351 /1945


pentru reprimirea speculei ilicite şi a sabotajului economic*)


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 03.05.1945 și 29.04.1949 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 03.05.1945 și 29.04.1949 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Comerciant cu ridicată este acela care nu vinde direct consumatorului, ci numai revanzatorului, produse sau mărfuri cumpărate sau deţinute cu orice titlu, în scop de vânzare.

    Comerciant cu amănuntul este acela care vinde nemijlocit consumatorilor produse sau mărfuri, cumpărate sau deţinute cu orice titlu în vederea vânzării.

    Comerciantul care vinde, atît cu ridicată, cat şi cu amănuntul, va fi supus, atît dispoziţiunilor privitoare la comerţul cu ridicată, cat şi dispoziţiunilor privitoare la comerţul cu amănuntul.

    Comerciantul importator va fi supus dispoziţiunilor respective, după cum vinde cu ridicată sau cu amănuntul, în magazine proprii de desfacere.

    Legea pentru reglementarea regimului preţurilor şi circulaţiei mărfurilor, precum şi deciziunile date în baza ei, vor preciza condiţiunile în care se va exercita fiecare fel de comerţ, ce anume vânzări sînt considerate cu ridicată sau cu amănuntul, după cantitatea sau felul mărfii vândute.

    ART. 3

    Contractele de gaj încheiate cu persoanele menţionate în art. 1, litera a, b, d, e, f şi g din această lege, avînd drept obiect produse sau mărfuri, fie lăsate în depozitele debitorilor, fie depozitate în magaziile creditorilor sau ale unor terţe persoane, din ordinul sau la dispoziţia creditorilor, vor fi comunicate în copii de către creditori şi debitori şi de către administraţiile financiare care au vizat aceste contracte Ministerului Industriei şi Comerţului, Comisariatul General al Preţurilor, dimpreuna cu o declaraţie tip, în termen de 10 zile dela constituirea gajului.

    Contractele de gaj privind produse sau mărfuri în curs de import, se vor comunică în copie, dimpreuna cu declaraţia de mai sus, înainte de vamuire şi în orice caz în termen de 10 zile dela intrarea mărfurilor în vama.

    Declaraţia tip este aceea stabilită prin deciziunea Ministerului Industriei şi Comerţului, Comisariatul General al Preţurilor.

    Schimbarea locului de depozitare va fi comunicată în termen de 10 zile dela data de cînd a intervenit schimbarea.

    Schimbările intervenite în obiectul gajului vor fi comunicate din luna în luna.

    Sînt exceptate dela declaraţiile prevăzute mai sus gajurile constituite în favoarea Băncii Naţionale a României.

    Comisariatul General al Preţurilor va trimite lunar parchetului tribunalului locului de depozitare a gajului, precum şi organului de control cetatenesc din acel loc, copii de pe contractele de gaj ce au fost declarate în conformitate cu dispoziţiunile acestui articol.

    Ministerul Industriei şi Comerţului, prin deciziune publicată în Monitorul Oficial, poate modifica datele pe care trebuie să le cuprindă declaraţiunile, precum şi locul unde ele urmează a fi depuse.

    Ministerul Industriei şi Comerţului va putea plati creanta garantată, ridica marfa şi dispune vînzarea ei, la preţul maximal sau cel legal, calculat potrivit normelor legale în vigoare, prin economate, cooperative sau cantine.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic