Inapoi la Cautare

LEGE 324 /2022


pentru modificarea şi completarea Legii nr. 85/2018 privind constituirea şi menţinerea unor rezerve minime de ţiţei şi/sau produse petroliere


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.01.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.01.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ART. I

    Legea nr. 85/2018
 privind constituirea şi menţinerea unor rezerve minime de ţiţei şi/sau produse petroliere, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 308 din 5 aprilie 2018, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 2, literele u)
 şi y)
 se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    "u) stocuri petroliere - stocuri de produse energetice enumerate la pct. 3.4 din anexa A la Regulamentul (CE) nr. 1.099/2008 al Parlamentului European şi al Consiliului din 22 octombrie 2008 privind statisticile în domeniul energiei;

    ................................................

y) titular al obligaţiei de stocare - entitatea centrală de stocare din România şi orice operator economic care are statut de rezident în România sau de nerezident care îşi desfăşoară activitatea în România prin intermediul unui sediu permanent şi care introduce pe piaţa din România cantităţi mai mari de 1.000 de tone de ţiţei şi/sau produse petroliere, în anul de referinţă;"

    2. Articolul 3
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "
ART. 3

    (1) Nivelul stocurilor minime reprezintă cel puţin cea mai mare valoare dintre cantitatea aferentă importurilor nete pe o perioadă de 90 de zile, calculată pe baza mediei zilnice a importurilor nete, şi cantitatea aferentă consumului intern pe o perioadă de 61 de zile, calculată pe baza mediei zilnice a consumului intern.

    (2) Media zilnică a importurilor nete se calculează pe baza valorii medii a echivalentului în ţiţei al importurilor din anul calendaristic precedent, stabilită potrivit prevederilor anexei nr. 1.

    (3) Prin excepţie de la alin. (2), media zilnică a importurilor nete care se ia în considerare la alin. (1) se determină, pentru perioada 1 ianuarie-30 iunie a fiecărui an calendaristic, pe baza cantităţilor importate în penultimul an calendaristic care precedă anul calendaristic în discuţie.

    (4) Media zilnică a consumului intern se calculează pe baza valorii medii a echivalentului în ţiţei al consumului intern zilnic din anul calendaristic precedent, stabilită şi calculată potrivit prevederilor anexei nr. 2.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic