Inapoi la Cautare

LEGE 3 /1983


cu privire la contractul-angajament


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 09.07.1983 și 30.12.1989 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 09.07.1983 și 30.12.1989 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


   Contractul - angajament stabileşte obligaţiile şi răspunderile fiecărui colectiv de oameni ai muncii cu privire la păstrarea şi dezvoltarea patrimoniului încredinţat, buna gospodărire a mijloacelor materiale şi financiare, realizarea sarcinilor de plan, în scopul obţinerii unei eficiente superioare, care să asigure acoperirea integrală a cheltuielilor din venituri, constituirea fondurilor proprii ale unităţii, participarea într-o măsura cît mai mare la satisfacerea necesităţilor generale ale economiei.

    ART. 4

   Contractul - angajament dintre stat şi ministere, alte organe centrale sau comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, în calitate de administratori ai patrimoniului unităţilor socialiste din subordine, stabileşte obligaţia acestora de a acţiona permanent pentru utilizarea cu maxima eficienta a potenţialului tehnico-productiv din unităţile respective, valorificarea superioară a resurselor, asimilarea de noi produse şi introducerea de tehnologii avansate, asigurarea aprovizionarii şi desfacerii producţiei, creşterea eficientei exporturilor, realizarea integrală şi la termen a sarcinilor de plan, apărarea şi dezvoltarea patrimoniului încredinţat oamenilor muncii din unităţi.

    ART. 5

   Consiliile oamenilor muncii din întreprinderi şi centrale sînt obligate sa stabilească măsurile necesare pentru gospodărirea cu maxima eficienta a patrimoniului încredinţat, aplicarea întocmai a prevederilor din contractul-angajament, asigurarea condiţiilor tehnice, organizatorice şi economice în vederea îndeplinirii planului în toate sectoarele de activitate.

   Periodic, odată cu dezbaterea în consiliile oamenilor muncii şi în adunările generale ale oamenilor muncii din întreprinderi şi centrale a realizării prevederilor din planul naţional unic şi bugetul de venituri şi cheltuieli, se va analiza şi modul în care au fost îndeplinite obligaţiile şi răspunderile ce decurg din contractul-angajament, stabilindu-se măsuri pentru gospodărirea cu maxima eficienta a patrimoniului unităţii.

   La ministere şi celelalte organe centrale, precum şi la consiliile populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, analiza modului de îndeplinire a prevederilor contractului-angajament se face în consiliile de conducere ale acestora, respectiv în comitetele executive, tinindu-se seama de concluziile şi hotărîrile adoptate de adunările generale din întreprinderile şi centralele din subordine.

    ART. 6

   Fiecare om al muncii, la încadrarea în munca într-o unitate socialistă, va semna un angajament individual cuprinzînd obligaţiile ce îi revin din contractul-angajament pentru realizarea exemplara a sarcinilor de producţie, respectarea normelor tehnologice şi de disciplina a muncii, folosirea cu randament superior a maşinilor şi utilajelor, a tuturor fondurilor fixe, utilizarea eficienta a materiilor prime, materialelor, combustibililor şi energiei, ridicarea calităţii produselor, precum şi obligaţia de a milita permanent pentru aplicarea şi respectarea stricta a hotărîrilor de partid şi legilor tarii.

   Miniştrii, ceilalţi conducatori ai organelor centrale sau locale, directorii generali ai centralelor şi directorii întreprinderilor vor semna un angajament individual prin care îşi asuma răspunderea pentru administrarea şi gestionarea patrimoniului încredinţat, gospodărirea cu maxima eficienta a mijloacelor materiale şi financiare, aplicarea stricta a hotărîrilor de partid şi a legilor.

    ART. 7

   Cuprinsul contractului-angajament pentru întreprinderi, centrale, ministere, alte organe centrale şi comitete executive ale consiliilor populare judeţene sau al municipiului Bucureşti, precum şi al angajamentelor individuale, se aproba prin decret al Consiliului de Stat.

   CAP. 2

   Încheierea contractului-angajament, obligaţiile şi răspunderile părţilor

   Secţiunea I
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic