Parlamentul României adoptă prezenta lege.
ART. 1 Prezenta lege reglementează obligativitatea şi modalităţile prin care publicul spectator, telespectator sau radioascultător trebuie informat asupra modalităţii de interpretare play-back de către artiştii interpreţi vocali în timpul spectacolelor sau concertelor.
ART. 2 În sensul prezentei legi, prin play-back se înţelege modalitatea de mimare a interpretării reale, vocea fiind înregistrată pe orice tip de suport material şi difuzată astfel publicului prin mijloace tehnice specifice.
ART. 3 Obligaţia de a informa publicul spectator asupra modalităţii de interpretare play-back de către artiştii interpreţi vocali revine producătorilor, organizatorilor ori prezentatorilor spectacolelor muzicale sau concertelor, după caz.
ART. 4 Obligaţia prevăzută la art. 3 se referă la informarea publicului spectator, telespectator sau radioascultător, atât prin mijloacele de publicitate şi promovare, cât şi direct de către prezentatorii spectacolelor ori emisiunilor.
ART. 5 Informarea publicului spectator, telespectator sau radioascultător se realizează după cum urmează: a) prin tipărirea, pe afişele de prezentare a spectacolelor sau concertelor, lângă numele artiştilor interpreţi vocali sau lângă denumirea formaţiilor muzicale în care evoluează artiştii interpreţi vocali, a cuvintelor "play-back"; b) prin anunţarea de către prezentatorii spectacolelor sau concertelor, în faţa publicului, a modalităţii de interpretare play-back; c) în cazul emisiunilor de televiziune, specificaţia "play-back" va fi reprodusă lângă numele artiştilor interpreţi vocali sau lângă denumirea formaţiilor muzicale în care evoluează artiştii interpreţi vocali, atunci când acestea sunt subtitrate pe ecran, sau, după caz, de prezentatorii de concerte, spectacole ori emisiuni realizate în studio, preluate în direct sau înregistrate şi difuzate ulterior;