Inapoi la Cautare

LEGE 296 /2006


pentru ratificarea Acordului dintre România şi Republica Ungară în domeniul securităţii sociale, semnat la Bucureşti la 20 octombrie 2005


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 21.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (21.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    (4) Paragrafele (1) şi (2) nu se aplică prestaţiilor acordate în baza unui acord încheiat de una dintre părţile contractante cu un stat terţ, care condiţionează acordarea prestaţiei de domiciliul beneficiarului pe teritoriul statului care acordă prestaţia.

    ART. 6

    Suprapunerea prestaţiilor

    (1) În cazul suprapunerii dreptului la prestaţii, prestaţiilor sau veniturilor, legislaţia unei părţi contractante, care exclude sau limitează dreptul la prestaţii ori prestaţiile, se aplică corespunzător şi cazurilor rezultate din aplicarea legislaţiei celeilalte părţi contractante.

    (2) Drepturile la prestaţii multiple având caracteristici identice şi pe baza aceleiaşi perioade de asigurare obligatorii nu pot fi dobândite sau menţinute pe baza prezentului acord. Această dispoziţie nu se aplică prestaţiilor acordate în caz de invaliditate, bătrâneţe sau deces.

    PARTEA a II-a

    Dispoziţii referitoare la legislaţia aplicabilă

    ART. 7

    Dispoziţii generale

    Dacă nu se prevede altfel în prezentul acord, persoana care desfăşoară o activitate din care realizează venituri este supusă numai legislaţiei acelei părţi contractante pe al cărei teritoriu persoana desfăşoară activitatea respectivă. Acest principiu este aplicat şi dacă domiciliul angajatului sau sediul central al angajatorului se află pe teritoriul celeilalte părţi contractante.

    ART. 8

    Dispoziţii speciale

    (1) Dacă un angajat al unui angajator cu sediul central pe teritoriul unei părţi contractante este detaşat pe teritoriul celeilalte părţi contractante, legislaţia primei părţi contractante se aplică pe o perioadă de 24 de luni începând de la data detaşării, ca şi când angajatul şi-ar desfăşura activitatea pe teritoriul primei părţi contractante. Dacă un lucrător independent este asigurat pe teritoriul unei părţi contractante şi îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul celeilalte părţi contractante, această persoană este asigurată conform legislaţiei primei părţi contractante pe o perioadă de 24 de luni de la data începerii activităţii, ca şi când lucrătorul independent şi-ar desfăşura activitatea pe teritoriul primei părţi contractante.

    (2) Echipajele aeriene, rutiere sau feroviare ale angajatorilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul transporturilor sunt supuse exclusiv legislaţiei părţii contractante pe teritoriul căreia se află sediul central al angajatorului, cu excepţia cazurilor când domiciliul unui angajat se află pe teritoriul celeilalte părţi contractante. În acest caz se aplică legislaţia celeilalte părţi contractante.

    (3) Funcţionarii publici, angajaţii publici sau alte persoane asimilate, care sunt trimişi de autorităţile sau instituţiile unei părţi contractante pentru a-şi desfăşura activitatea pe teritoriul celeilalte părţi contractante, sunt supuşi legislaţiei părţii contractante trimiţătoare.
<   5   6   7   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic