Inapoi la Cautare

LEGE 290 /2006


pentru modificarea şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 13.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (13.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    "(2) Subvenţiile pentru sezonul de irigaţii al fiecărui an se acordă numai organizaţiilor şi federaţiilor care au achitat contribuţiile proprii la tarifele anuale până la data de 31 ianuarie."

    6. La articolul 73, litera o) va avea următorul cuprins:

    "o) aplică măsurile prevăzute la art. 38 alin. (2) lit. b) şi c) prin Agenţia Domeniilor Statului, iar cele prevăzute la lit. a), d), e) şi f) prin Administraţie."

    7. La articolul 77, literele a) şi b) ale alineatului (2) vor avea următorul cuprins:

    "a) serviciile de întreţinere şi reparaţii ale infrastructurii de îmbunătăţiri funciare, ce se vor presta de SNIF sau de societăţile comerciale rezultate din divizarea SNIF pentru Administraţie şi se vor achiziţiona prin negociere cu o singură sursă, conform legii, în primii 3 ani de la data înfiinţării Administraţiei;

    b) natura relaţiilor contractuale dintre SNIF sau societăţile comerciale rezultate din divizarea SNIF, pe de o parte, şi Administraţie, pe de altă parte, după expirarea perioadei de 3 ani de la data înfiinţării Administraţiei;".

    8. Alineatul (1) al articolului 84 va avea următorul cuprins:

    "Art. 84. - (1) Pentru a beneficia de drepturile acordate de prezenta lege, asociaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii, înfiinţate în conformitate cu Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 147/1999 privind asociaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii, se reorganizează şi se înregistrează ca organizaţii ale utilizatorilor de apă pentru irigaţii, în conformitate cu prevederile prezentei legi."

    9. Articolul 86 va avea următorul cuprins:

    "Art. 86. - În primii 3 ani de la înfiinţare Administraţia va contracta achiziţia de servicii de întreţinere şi reparaţii cu SNIF, prin negociere cu o singură sursă, potrivit legii. În cazurile în care SNIF nu poate presta aceste servicii, Administraţia va atribui contractele de prestări de servicii unor terţi furnizori în condiţiile art. 40 alin. (1). Lucrările de întreţinere curente se vor executa de către Administraţie, iar lista acestora se aprobă prin ordin al ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale."

    10. Articolul 95 va avea următorul cuprins:

    "Art. 95. - La 2 ani de la data înfiinţării Administraţiei, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2000 privind înfiinţarea Societăţii Naţionale «Îmbunătăţiri Funciare» S.A. prin reorganizarea Regiei Autonome a Îmbunătăţirilor Funciare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 440/2001, se abrogă. După această dată, prin hotărâre a Guvernului, SNIF se reorganizează prin divizare în două societăţi comerciale, care vor asigura prestarea serviciilor de îmbunătăţiri funciare şi alte servicii în domeniul construcţiilor şi comerţului."

    ART. II

    (1) Pentru sezonul de irigaţii al anului 2006, termenul prevăzut la art. 67 alin. (2) din Legea nr. 138/2004, cu modificările şi completările ulterioare, se prorogă până la data de 31 iulie 2006.

    (2) De prevederile art. 67 alin. (2) din Legea nr. 138/2004, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază pentru anul 2006 şi asociaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii, înfiinţate în conformitate cu dispoziţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 147/1999 privind asociaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 573/2001, cu modificările şi completările ulterioare.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic