Inapoi la Cautare

LEGE 280 /2006


privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 23/2006 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 39/1996 privind înfiinţarea şi funcţionarea Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ART. UNIC

    Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23 din 22 martie 2006
 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 39/1996
 privind înfiinţarea şi funcţionarea Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 278 din 28 martie 2006, cu următoarele modificări şi completări:

    1. La articolul I, după punctul 2
 se introduce un nou punct, punctul 2^1, cu următorul cuprins:

    "2^1. La articolul 4, alineatul (3) va avea următorul cuprins:

    (3) La deschiderea conturilor, microîntreprinderile, întreprinderile mici şi mijlocii, definite ca atare potrivit legii, precum şi celelalte categorii de persoane juridice ale căror depozite nu figurează în Lista depozitelor negarantate, cuprinsă în anexa la prezenta ordonanţă, vor declara pe propria răspundere încadrarea depozitelor, conform legii, în categoria garantate sau negarantate. Pentru persoanele fizice, obligaţia declarării există numai pentru cele aflate în relaţii speciale cu instituţia de credit, prevăzute la pct. 1 din Lista depozitelor negarantate, pentru care obligaţia de încadrare a depozitelor acestora revine instituţiei de credit respective, care va face încadrarea în funcţie de informaţiile din baza de date, cu privire la cunoaşterea clientelei; în mod similar se va proceda şi pentru societăţile din acelaşi grup prevăzute la pct. 1 din listă."

    2. La articolul I punctul 5, alineatul (5) al articolului 7
 va avea următorul cuprins:

    "(5) Pentru asigurarea necesarului de resurse financiare ale Fondului, fiecare instituţie de credit autorizată să funcţioneze în România, participantă la Fond, este obligată să acorde anual Fondului o linie de credit stand-by în lei. Valoarea liniei de credit stand-by va fi stabilită anual, proporţional cu cota instituţiei de credit respective deţinută în volumul total al depozitelor din categoria celor garantate în condiţiile stabilite de lege, raportate Fondului la data de 31 decembrie a anului precedent celui în care se încheie convenţia de credit. Tragerile din linia de credit se vor efectua, în conformitate cu prevederile din convenţia privind creditul stand-by, numai în cazul necesităţii completării resurselor financiare proprii ale Fondului în situaţia falimentului unei instituţii de credit. Convenţiile privind liniile de credit stand-by vor fi încheiate cel mai târziu până la sfârşitul lunii februarie a fiecărui an. În cazul instituţiilor de credit pentru care o astfel de convenţie de credit stand-by nu se încheie în acest termen şi în suma corespunzătoare, Fondul va stabili nivelul contribuţiilor anuale necesar unei bune capitalizări a acestuia pentru atingerea gradului-ţintă de acoperire a expunerii sale, aprobat în vederea îndeplinirii scopului de garantare a depozitelor constituite la instituţiile de credit participante la Fond. Fondul va plăti din resursele financiare ale acestuia, prevăzute la alin. (1) lit. a), b), c) şi f), în termen de 30 de zile de la expirarea perioadei pentru care este acordată linia de credit stand-by, un comision de neutilizare de 0,5% pentru sumele neangajate."

    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75
 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României
, republicată.

                    PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR

                    BOGDAN OLTEANU

                    PREŞEDINTELE SENATULUI

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic