Inapoi la Cautare

LEGE 271 /2021


pentru modificarea şi completarea art. 112 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.09.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.09.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ARTICOL UNIC

    Articolul 112 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011
, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 18 din 10 ianuarie 2011, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Alineatul (6)
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(6) Schimbarea destinaţiei bazei materiale şi a terenului folosit de instituţiile şi unităţile de învăţământ preuniversitar de stat se poate face pentru orice tip de activitate, în primii 3 ani calendaristici de la întreruperea activităţii educaţionale, de către autorităţile administraţiei publice locale numai cu avizul conform al ministrului educaţiei. Procedura elaborării avizului conform şi condiţiile necesare acordării acestuia se aprobă prin ordin al ministrului educaţiei."

    2. După alineatul (6^1)
 se introduc două noi alineate, alineatele (6^2) şi (6^3), cu următorul cuprins:

    "(6^2) Schimbarea destinaţiei bazei materiale şi a terenului folosit de instituţiile şi unităţile de învăţământ preuniversitar de stat se poate face după primii 3 ani calendaristici de la întreruperea activităţii educaţionale, de către autorităţile administraţiei publice locale, fără avizul conform al ministrului educaţiei.

(6^3) În cazul în care, după schimbarea iniţială a destinaţiei bazei materiale şi a terenului, activitatea educaţională se poate relua, existând solicitări în acest sens din partea comunităţii locale sau a inspectoratului şcolar judeţean/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, fiind îndeplinite criteriile specifice pentru deschiderea unei unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, autorităţile administraţiei publice locale sunt obligate să reamenajeze şi să readucă imobilul la standardele necesare desfăşurării activităţii educaţionale sau să asigure un alt spaţiu în acest sens, conform legislaţiei specifice şi prevederilor administrative care reglementează aceste aspecte."

    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75
 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată
.

                    PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR

                    LUDOVIC ORBAN

                    p. PREŞEDINTELE SENATULUI,

                    VASILE DÎNCU
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic