Inapoi la Cautare

LEGE 262 /2006


pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/2006 privind accelerarea procedurilor de utilizare a creditelor externe de stat şi garantate de stat, precum şi a fondurilor structurale şi a finanţării naţionale aferente, pentru lucrările de infrastructură


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ARTICOL UNIC

    Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28 din 29 martie 2006 privind accelerarea procedurilor de utilizare a creditelor externe de stat şi garantate de stat, precum şi a fondurilor structurale şi a finanţării naţionale aferente, pentru lucrările de infrastructură, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 314 din 7 aprilie 2006, cu următoarele modificări şi completări:

    1. Titlul ordonanţei de urgenţă va avea următorul cuprins:

    "ORDONANŢA DE URGENŢA

    privind accelerarea procedurilor de utilizare a creditelor externe de stat şi garantate de stat, precum şi a fondurilor structurale, a fondurilor de coeziune şi a finanţării naţionale aferente, pentru lucrările de infrastructură"

    2. La articolul 1, partea introductivă şi litera b) vor avea următorul cuprins:

    "Art. 1. - Se aprobă mecanismul de accelerare a procedurilor de utilizare a creditelor externe de stat şi garantate de stat, a fondurilor structurale, a fondurilor de coeziune şi a finanţării naţionale necesare pentru urgentarea realizării proiectelor pentru infrastructură, în sensul declanşării de către beneficiarii acestora a procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie publică necesare realizării investiţiilor şi pentru mentenanţă, considerându-se că fondurile sunt disponibile după cum urmează:

    ...........................................................................

    b) în cazul fondurilor structurale, al fondurilor de coeziune şi al finanţării naţionale aferente, imediat după primirea deciziei de finanţare emise de autoritatea de management a programului operaţional corespunzător."

    3. Articolul 2 va avea următorul cuprins:

    "Art. 2. - Prin derogare de la prevederile art. 98 lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60/2001 privind achiziţiile publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 212/2002, cu modificările şi completările ulterioare, declanşarea mecanismului de accelerare a procedurilor de utilizare a creditelor externe de stat şi garantate de stat, a fondurilor structurale, a fondurilor de coeziune şi a finanţării naţionale necesare pentru urgentarea realizării proiectelor pentru infrastructură, potrivit prevederilor art. 1, nu constituie contravenţie."

    4. La articolul 4, litera b) va avea următorul cuprins:

    "b) în cazul fondurilor structurale, al fondurilor de coeziune şi al finanţării naţionale aferente, numai în baza acordului autorităţii de management, iar semnarea contractelor se poate face numai după intrarea în vigoare a contractului de finanţare dintre autoritatea de management şi beneficiarii acestor finanţări nerambursabile."

    5. După articolul 5 se introduce un nou articol, articolul 6, cu următorul cuprins:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic