Inapoi la Cautare

LEGE 24 /2017


privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 19.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (19.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    TITLUL I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    (1) Prezenta lege stabileşte cadrul juridic aplicabil operaţiunilor de piaţă având ca obiect instrumente financiare admise sau care urmează să fie admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată sau tranzacţionate pe un sistem multilateral de tranzacţionare sau pe un sistem organizat de tranzacţionare supravegheat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, denumită în continuare A.S.F., precum şi emitenţilor de astfel de instrumente financiare, ofertelor publice de valori mobiliare şi operaţiunilor privind abuzul pe piaţă.

    (2) Prezenta lege se aplică activităţilor emitenţilor şi operaţiunilor prevăzute la alin. (1), desfăşurate pe teritoriul României, precum şi unor situaţii expres prevăzute în cuprinsul prezentei legi şi al reglementărilor emise în aplicarea acesteia, în care activităţile şi operaţiunile prevăzute la alin. (1) se desfăşoară pe teritoriul altui stat.

    (3) A.S.F. este autoritatea competentă care aplică prevederile prezentei legi, prin exercitarea prerogativelor stabilite în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012
 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 113/2013
, cu modificările şi completările ulterioare.

    (4) Prevederile prezentei legi nu se aplică instrumentelor pieţei monetare şi valutare care sunt reglementate şi supravegheate de Banca Naţională a României, denumită în continuare B.N.R., titlurilor de stat care sunt emise de Ministerul Finanţelor Publice, denumit în continuare M.F.P., precum şi instrumentelor financiare derivate având ca activ suport astfel de instrumente, rata dobânzii sau cursul de schimb, cu respectarea prevederilor art. 109-112.

    (5) Prevederile prezentei legi nu se aplică în cazul administrării datoriei publice, incluzând operaţiunile de contractare a datoriei publice şi de administrare a riscurilor aferente portofoliului de datorie, în care sunt implicate M.F.P., B.N.R., ministerele de finanţe, agenţiile de administrare a datoriei publice şi băncile centrale ale statelor membre şi alte entităţi naţionale din statele membre, cu funcţii similare acestora şi alte entităţi naţionale din statele membre, precum şi alte entităţi publice.

    ART. 2

    (1) În înţelesul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:

    1. acţionar - orice persoană fizică sau entitate legală care se supune dreptului public sau privat, care deţine, direct sau indirect:

    a) acţiuni ale emitentului, în nume propriu şi pe seama sa;

    b) acţiuni ale emitentului, în nume propriu, dar pe seama altei persoane fizice sau entităţi legale;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic