Inapoi la Cautare

LEGE 230 /2006


a serviciului de iluminat public


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.10.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.10.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (4) În cazul în care autorităţile administraţiei publice locale vor sa dezvolte serviciul de iluminat public utilizand infrastructura sistemului de distribuţie a energiei electrice existent, proprietarul sistemului de distribuţie a energiei electrice este obligat sa accepte utilizarea solicitata, în conformitate cu prevederile contractului-cadru.

    (5) În cazul prevăzut la art. 2 alin. (4), refuzul proprietarilor sistemului de distribuţie a energiei electrice de a incheia contractul prevăzut la alin. (2) obliga operatorul de distribuţie a energiei electrice să asigure continuitatea serviciului până la pronuntarea unei hotărâri judecătorești definitive.

    (6) Sistemele de iluminat public se amplaseaza, de regula, pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al unităţilor administrativ-teritoriale.

    (7) Utilizarea unor elemente ale sistemului de distribuţie a energiei electrice pentru servicii şi activităţi publice, altele decat iluminatul public, se face cu aprobarea autorităţilor administraţiei publice locale.

    ART. 5

    Serviciul de iluminat public se organizeaza şi funcţionează cu respectarea principiilor stabilite în Legea nr. 51/2006.

    ART. 6

    Organizarea şi desfăşurarea serviciului de iluminat public trebuie să asigure satisfacerea unor cerinţe şi nevoi de utilitate publică ale comunitatilor locale, şi anume:

    a) ridicarea gradului de civilizatie, a confortului şi a calităţii vietii;

    b) cresterea gradului de securitate individuala şi colectiva în cadrul comunitatilor locale, precum şi a gradului de siguranţă a circulaţiei rutiere şi pietonale;

    c) punerea în valoare, prin iluminat adecvat, a elementelor arhitectonice şi peisagistice ale localitatilor, precum şi marcarea evenimentelor festive şi a sarbatorilor legale sau religioase;

    d) susţinerea şi stimularea dezvoltării economico-sociale a localitatilor;

    e) functionarea şi exploatarea în condiţii de siguranţă, rentabilitate şi eficienta economica a infrastructurii aferente serviciului.

    ART. 7

    (1) Serviciul de iluminat public va respecta şi va îndeplini, la nivelul comunitatilor locale, în intregul lor, indicatorii de performanţă aprobati prin hotărâri ale consiliilor locale, ale asociaţiilor de dezvoltare comunitara sau ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după caz.

<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic