Inapoi la Cautare

LEGE 213 /2007


privind ratificarea Contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii pentru Proiectul privind infrastructura municipală în domeniul protecţiei mediului, faza A, semnat la Luxemburg la 17 noiembrie 2006 şi la Bucureşti la 28 decembrie 2006


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ART. 1

    Se ratifică Contractul de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 12.223.500 euro, pentru Proiectul privind infrastructura municipală în domeniul protecţiei mediului, faza A, semnat la Luxemburg la 17 noiembrie 2006 şi la Bucureşti la 28 decembrie 2006.

    ART. 2

    (1) Finanţarea proiectului se va asigura din împrumutul de la Banca Europeană de Investiţii, din granturi ISPA şi, în completare, din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale prevăzute la alin. (2).

    (2) Beneficiarii finali ai proiectului sunt Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Consiliul Local al Municipiului Galaţi.

    (3) Beneficiarii finali ai împrumutului de la Banca Europeană de Investiţii sunt judeţul Dâmboviţa şi municipiul Galaţi.

    (4) Ministerul Economiei şi Finanţelor va încheia acorduri de împrumut subsidiar cu beneficiarii finali ai împrumutului de la Banca Europeană de Investiţii, în care vor fi stipulate drepturile şi obligaţiile părţilor, inclusiv sursele de finanţare a proiectului.

    (5) Oficiul de Plăţi şi Contractare PHARE din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor este unitatea de monitorizare desemnată a proiectului şi, în această calitate, este responsabilă cu urmărirea, raportarea şi efectuarea tragerilor aferente împrumutului de la Banca Europeană de Investiţii.

    (6) Contribuţia părţii române la finanţarea proiectului, egală cu echivalentul în lei al sumei de 909.000 euro, precum şi sumele necesare achitării impozitelor, taxelor plătibile în România şi a oricăror alte costuri aferente proiectului se vor asigura, pe întreaga perioadă de execuţie a acestuia, din sume alocate din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale respective.

    ART. 3

    (1) Plata serviciului datoriei publice externe, respectiv a ratelor de capital, a dobânzilor şi a oricăror alte costuri, va fi asigurată din sume prevăzute anual cu această destinaţie, din bugetele locale ale unităţilor administrativteritoriale, care sunt beneficiarii finali ai împrumutului de la Banca Europeană de Investiţii.

    (2) În vederea asigurării fondurilor necesare pentru plata serviciului datoriei publice externe, respectiv a ratelor de capital, a dobânzilor şi a oricăror alte costuri, beneficiarii finali ai asistenţei financiare nerambursabile din partea Uniunii Europene, care sunt beneficiarii finali ai proiectului, şi beneficiarii finali ai împrumutului de la Banca Europeană de Investiţii au obligaţia de a constitui, alimenta şi utiliza, conform prevederilor memorandumurilor de finanţare ISPA şi în condiţiile legii, fondul de întreţinere, înlocuire şi dezvoltare.

    ART. 4

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic