Inapoi la Cautare

LEGE 2 /2014


pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2013 privind înfiinţarea şi acreditarea fondurilor mutuale pentru gestionarea riscurilor în agricultură şi acordarea de compensaţii financiare membrilor pentru pierderile economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor sau de un incident de mediu


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 30.11.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (30.11.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Parlamentul României adoptã prezenta lege.

    ARTICOL UNIC

    Se aprobã Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 64 din 19 iunie 2013 privind înfiinţarea şi acreditarea fondurilor mutuale pentru gestionarea riscurilor în agriculturã şi acordarea de compensaţii financiare membrilor pentru pierderile economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor sau de un incident de mediu, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 377 din 26 iunie 2013, cu urmãtoarele modificãri şi completãri:

    1. Titlul ordonanţei de urgenţã a Guvernului se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:

    "ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ

    privind înfiinţarea şi acreditarea fondurilor mutuale pentru gestionarea riscurilor în agriculturã şi acordarea de compensaţii financiare membrilor pentru pierderile economice generate de boli şi/sau dãunãtori la plante şi animale, de un incident de mediu sau alţi factori naturali"

    2. Articolul 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:

    "Art. 1. - Prezenta ordonanţã de urgenţã reglementeazã modul de înfiinţare şi acreditare a fondurilor mutuale pentru gestionarea riscurilor în agriculturã, în vederea acordãrii de compensaţii financiare membrilor pentru pierderile economice generate de boli şi/sau dãunãtori la plante şi animale, de un incident de mediu sau alţi factori naturali."

    3. La articolul 2, partea introductivã şi litera a) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:

    "Art. 2. - În sensul prezentei ordonanţe de urgenţã, termenii şi expresiile de mai jos au urmãtoarele semnificaţii:

    a) fond mutual - organizaţie neguvernamentalã deschisã, apoliticã, fãrã scop patrimonial, cu personalitate juridicã, care se înfiinţeazã, se organizeazã şi funcţioneazã în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 246/2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;".

    4. La articolul 2, dupã litera e) se introduce o nouã literã, litera f), cu urmãtorul cuprins:

    "f) alţi factori naturali - factori nefavorabili care au afectat plantele pe o suprafaţã."

    5. Articolul 4 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:

    "Art. 4. - Fondurile mutuale sunt create în scopul acordãrii de compensaţii financiare membrilor pentru pierderile economice generate de boli şi/sau dãunãtori la plante şi animale, de un incident de mediu sau alţi factori naturali."
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic