Inapoi la Cautare

LEGE 196 /1999


pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 87/1998 privind înfiinţarea Comisiei de Evaluare şi Acreditare a Învăţământului Preuniversitar


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 10.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (10.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Parlamentul României adopta prezenta lege.

    ART. 1

    Se aprobă Ordonanţa Guvernului nr. 87 din 25 august 1998 privind înfiinţarea Comisiei de Evaluare şi Acreditare a Învăţământului Preuniversitar, emisă în temeiul art. 1 pct. 10 lit. d) din Legea nr. 148/1998 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 314 din 27 august 1998, cu următoarele modificări şi completări:

    1. Titlul ordonanţei va avea următorul cuprins:

    "Ordonanţa privind evaluarea şi acreditarea învăţământului preuniversitar"

    2. După preambulul ordonanţei se introduce capitolul I cu următorul titlu:

    "CAPITOLUL I

    Dispoziţii generale "

    3. Articolul 1 va avea următorul cuprins:

    "Art. 1. - (1) În baza art. 106 şi 148 din Legea învăţământului nr. 84/1995, cu modificările ulterioare*), se înfiinţează pe lângă Ministerul Educaţiei Naţionale Comisia Naţionala de Evaluare şi Acreditare a Învăţământului Preuniversitar.

------------

    *) Legea nr. 84/1995 a fost republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 606 din 10 decembrie 1999.

    (2) Comisia Naţionala de Evaluare şi Acreditare a Învăţământului Preuniversitar este subordonata direct ministrului educaţiei naţionale.

    (3) Comisia Naţionala de Evaluare şi Acreditare a Învăţământului Preuniversitar este formată din 21 de membri, cadre didactice recunoscute prin competenţa profesională şi probitate morala, din cadrul învăţământului preuniversitar acreditat sau cu autorizare de încredere, propuse de inspectoratele şcolare, precum şi de organismele profesionale ale învăţământului preuniversitar, pe niveluri de învăţământ, filiere, profiluri şi specializări. Lista cuprinzând candidaţii se face publică. Contestaţiile se depun la Ministerul Educaţiei Naţionale - cabinetul ministrului - în termen de 15 zile de la publicarea listei. După rezolvarea contestaţiilor ministrul educaţiei naţionale definitiveaza lista cuprinzând candidaţii şi o aproba prin ordin.

    (4) Comisia Naţionala de Evaluare şi Acreditare a Învăţământului Preuniversitar se reînnoieşte la fiecare 3 ani, în proporţie de două treimi din numărul membrilor săi, prin decizie a ministrului educaţiei naţionale, în condiţiile alin. (3). Mandatul preşedintelui, al vicepreşedintelui şi al secretarului este de 4 ani şi se poate reînnoi o singură dată. Un membru poate face parte din Comisia Naţionala de Evaluare şi Acreditare a Învăţământului Preuniversitar pe o perioadă de cel mult două mandate.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic