Inapoi la Cautare

LEGE 19 /1995


pentru aprobarea unor ordonanţe ale Guvernului emise în baza Legii nr. 72/1994 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Parlamentul României adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC

    Se aprobă următoarele ordonanţe emise în temeiul art. 1 lit. c) din Legea nr. 72/1994 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe:

    I. Ordonanţa Guvernului nr. 36 din 5 august 1994 privind unele măsuri pentru organizarea activităţii Regiei Autonome a Lignitului Tirgu Jiu, în vederea continuării lucrărilor de exploatare a lignitului în cariere, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 225 din 19 august 1994, cu următoarele modificări:

    1. Titlul ordonanţei va avea următoarea redactare:

    "Ordonanţa privind unele măsuri pentru organizarea activităţii regiilor autonome miniere din cadrul Ministerului Industriilor în vederea continuării lucrărilor de exploatare în cariere şi în subteran a substanţelor minerale utile."

    2. Articolul 1 va avea următorul cuprins:

    "ART. 1 - În scopul asigurării continuării lucrărilor de exploatare în cariere şi în subteran a substanţelor minerale utile, de către regiile autonome miniere din cadrul Ministerului Industriilor, Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului va emite, până la intrarea în vigoare a noii legi a mediului, avize şi acorduri de mediu pentru obiectivele miniere cuprinse în strategia de dezvoltare a industriei miniere, aflate în execuţie.

    Regiile autonome miniere vor prezenta Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului studii globale privind impactul asupra mediului în perimetrele de exploatare în care se executa obiectivele miniere pentru care se solicita emiterea avizelor şi a acordurilor de mediu."

    3. Articolul 2 va avea următorul cuprins:

    "ART. 2 - Regiile autonome miniere din cadrul Ministerului Industriilor vor elabora anual programe de execuţie a lucrărilor de redare în circuitul agricol şi forestier a terenurilor disponibilizate ca urmare a terminării exploatării obiectivelor miniere prevăzute la art. 1, asigurind şi sursele de finanţare."

    4. Articolul 3 va avea următorul cuprins:

    "ART. 3 - Terenurile dobîndite de unităţile miniere înainte de anul 1990, altele decît cele cu folosinţă iniţială silvică, disponibilizate din activităţile miniere, care au fost readuse în circuitul agricol şi înscrise în evidenta cadastrului funciar general, vor fi puse la dispoziţia comisiilor locale de aplicare a Legii nr. 18/1991 din localităţile afectate, urmînd ca acestea sa reconstituie dreptul de proprietate asupra terenurilor în favoarea persoanelor fizice, în condiţiile legii."

    II. Ordonanţa Guvernului nr. 49 din 12 august 1994 privind regimul juridic aplicabil unor societăţi comerciale constituite în temeiul Legii nr. 15/1990, care se restructureaza prin divizare sau fuziune, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 242 din 29 august 1994, cu următoarele modificări :

    1. Articolul 5 va avea următorul cuprins:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic