Inapoi la Cautare

LEGE 183 /2017


pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2015 privind unele măsuri pentru implementarea mecanismului de alocare tranzitorie cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră producătorilor de energie electrică, pentru perioada 2013-2020, inclusiv Planul naţional de investiţii


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 20.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (20.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ART. I

    Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30 din 30 iunie 2015
 privind unele măsuri pentru implementarea mecanismului de alocare tranzitorie cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră producătorilor de energie electrică, pentru perioada 2013-2020, inclusiv Planul naţional de investiţii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 474 din 30 iunie 2015, cu următoarele modificări şi completări:

    1. După articolul 2
, se introduce un nou articol, articolul 2^1, cu următorul cuprins:

    "
ART. 2^1

    (1) Creanţele reprezentând obligaţii rezultate din nereguli constatate în derularea contractelor de finanţare încheiate de Ministerul Energiei, denumit în continuare ministerul, cu beneficiarii Planului naţional de investiţii prevăzuţi în anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.096/2013
 pentru aprobarea mecanismului de alocare tranzitorie cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră producătorilor de energie electrică, pentru perioada 2013-2020, inclusiv Planul naţional de investiţii, cu modificările şi completările ulterioare, sunt asimilate creanţelor fiscale şi sunt administrate de minister potrivit Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală,
 cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare Codul de procedură fiscală.


    (2) Creanţele rezultate din nereguli, potrivit alin. (1), se stabilesc prin decizie de recuperare emisă de minister care constituie titlu de creanţă. Decizia se comunică beneficiarilor în termen de 5 zile lucrătoare de la data emiterii.

    (3) Creanţele individualizate în decizia de recuperare sunt scadente la 15 zile de la data comunicării deciziei.

    (4) Pentru neachitarea la scadenţă a creanţelor rezultate din nereguli, beneficiarii datorează dobânzi şi penalităţi de întârziere potrivit Codului de procedură fiscală.


    (5) În cazul în care creanţele rezultate din nereguli nu pot fi recuperate prin plata voluntară sau prin deducerea din următoarele cereri de rambursare, ministerul transmite titlul de creanţă, devenit titlu executoriu potrivit Codului de procedură fiscală,
 împreună cu dovada comunicării acestuia către beneficiari, organelor fiscale competente din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care:

    a) duc la îndeplinire măsurile asigurătorii prevăzute de Codul de procedură fiscală,
 dacă ministerul dispune aceste măsuri; şi
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic