Parlamentul României adopta prezenta lege.
CAP. 1 Obiectul protecţiei
ART. 1 Topografiile circuitelor integrate sunt protejate pe teritoriul României, prin înregistrarea la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, în condiţiile prevăzute prin prezenta lege.
ART. 2 Prin circuit integrat, în sensul prezentei legi, se înţelege un produs, sub forma sa finala sau sub o formă intermediara, alcătuit dintr-un ansamblu de componente active şi pasive, inclusiv interconexiunile, care fac parte în totalitate sau parţial din corpul sau suprafaţa unei piese materiale, produs care este destinat sa îndeplinească o funcţie electronică. Prin topografie a unui circuit integrat, în sensul prezentei legi, denumita în continuare topografie, se înţelege dispunerea tridimensionala - oricare ar fi expresia sa - a unor elemente ale unui circuit integrat, din care cel puţin unul este un element activ, şi a tuturor interconexiunilor sau a unei părţi din interconexiunile circuitului integrat sau o astfel de dispunere tridimensionala pregatita pentru fabricarea circuitului integrat.
ART. 3 Sunt protejate, în condiţiile prezentei legi, topografiile originale. Sunt originale topografiile care constituie rezultatul efortului intelectual al creatorilor lor şi care, la data când au fost create, nu erau uzuale pentru creatorii de topografii şi pentru fabricantii de circuite integrate. O topografie constituită dintr-o combinaţie de elemente şi de interconexiuni uzuale poate fi protejata numai dacă combinatia, luată în ansamblul ei, este originala, în sensul alin. 1.
ART. 4 Drepturile titularului unei topografii protejate asupra circuitului integrat nu sunt condiţionate de faptul ca circuitul este incorporat sau nu într-un produs.
ART. 5 Drepturile asupra unei topografii protejate nu se aplică proiectelor, procedeelor şi mijloacelor tehnologice, utilizate pentru realizarea topografiei sau a unui circuit integrat, nici informaţiilor stocate într-un circuit integrat.