Inapoi la Cautare

LEGE 16 /1948


pentru modificarea şi completarea Legii Nr. 3 din 19 Ianuarie 1948 pentru desfiinţarea Birourilor şi înfiinţarea Colegiilor de avocaţi din România


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.11.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.11.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    Dispoziţiunile art. 2, alin. ultim, art. 6, art. 10, alin. 2 şi art. 16 din legea Nr. 3 din 19 Ianuarie 1948, pentru desfiinţarea Barourilor şi înfiinţarea Colegiilor de avocaţi din România, se modifica precum urmează:

    Articolul 2, alineat ultim, va avea următorul cuprins:

    "Numărul membrilor Colegiilor judeţene se va fixa pe categorii de avocaţi, definitivi şi stagiari, de ministrul justiţiei, care va determina şi numărul membrilor care vor exercita profesiunea de avocat sau apărător pe lîngă judecătoriile mixte şi rurale."

    Articolul 6, va avea următorul cuprins:

    "Pînă la 10 Februarie inclusiv, avocaţii şi apărătorii vor face şi depune personal, cu excepţia cazurilor de forta majoră, cerere de înscriere în Colegiile respective, în care vor prevedea toate datele cerute de articolul următor, sub sancţiunea neinscrierii în Colegiu, în cazul indicarii de date ireale sau incomplete."

    Articolul 10, alin. 2, va avea următorul cuprins:

    "De asemenea, pot face recurs preşedintele Comisiunii Interimare a Colegiului respectiv, cum şi preşedintele Comisiunii interimare a Uniunii Colegiilor de avocaţi sau înlocuitorii lor. Termenul de recurs curge dela pronunţare, pentru preşedintele Comisiunii interimare a Colegiului şi dela comunicare, pentru preşedintele Uniunii."

    Articolul 16. - Prin derogare dela dispoziţiunile legale în vigoare, personalul administrativ şi de serviciu al fostelor barouri, al Uniunii Barourilor, al Casei Centrale a Asigurărilor, al Caselor locale de Pensiuni şi tuturor anexelor lor, se va reduce în măsura nevoilor, cu acordarea unui preaviz de doua luni.

    ART. 2

    Legea Nr. 3 din 19 Ianuarie 1948, se completează cu următoarele dispoziţiuni:

    Articolul 9, se completează cu următoarele alineate: Comisiunile speciale vor putea, cu arătarea de motive, sa margineasca, prin decizia de înscriere, dreptul avocaţilor salariaţi, publici sau particulari, în sensul de a putea reprezenta şi pleda numai pentru instituţia sau întreprinderea ai carei salariaţi sînt. Aceşti avocaţi vor fi trecuţi într'un tablou special şi vor purta titlul de avocat jurisconsult.

    Articolul 9 bis. - Marginirea prevăzută de art. 9, alin. 4, se poate decide sau ridica, pentru temeinice motive şi ulterior. Aceasta deciziune se va lua de Comisiunea interimara, în complet de cinci; ea este supusă, recursului la Uniune.

    Votată de Adunarea Deputaţilor în şedinţa dela 29 Ianuarie 1948.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic