Inapoi la Cautare

LEGE 150 /2004


privind siguranţa alimentelor şi a hranei pentru animale*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


_____________

    *) Republicată în temeiul art. II din Legea nr. 412/2004 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 150/2004 privind siguranţa alimentelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 990 din 27 octombrie 2004, dându-se textelor o nouă numerotare.

    Legea nr. 150/2004 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 462 din 24 mai 2004.

    CAP. I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    (1) Prezenta lege reprezintă baza pentru asigurarea unui nivel înalt de protecţie a sănătăţii publice şi a intereselor consumatorilor în ceea ce priveşte alimentele, ţinând cont de diversitatea surselor de alimente, asigurând funcţionarea eficientă a pieţei naţionale.

    (2) Prezenta lege stabileşte principii şi responsabilităţi comune, mijloacele de a asigura o bază ştiinţifică solidă, cerinţe şi proceduri organizatorice eficiente pentru a susţine luarea celor mai potrivite decizii în domeniul siguranţei alimentelor şi al hranei pentru animale.

    (3) Pentru scopurile prevăzute la alin. (1), prezenta lege stabileşte principiile generale care se aplică alimentelor şi hranei pentru animale, în general, şi siguranţei acestora, în special.

    (4) Prezenta lege stabileşte proceduri cu privire la problemele care au un impact direct sau indirect asupra siguranţei alimentelor şi a hranei pentru animale.

    (5) Prevederile prezentei legi se aplică tuturor etapelor de producere, prelucrare, distribuţie şi punere pe piaţă a alimentelor şi hranei pentru animale, cu excepţia producţiei primare pentru uz casnic privat ori preparării, manipulării sau depozitării alimentelor destinate consumului casnic privat.

    ART. 2

    Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, înfiinţată prin Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Autoritatea, este autoritatea de reglementare în domeniul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, ce coordonează toate activităţile în acest domeniu, de la producerea materiilor prime până la consumator. Autoritatea este instituţia de legătură cu Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor şi acţionează pe bază de autonomie structurală, funcţională şi decizională.

    ART. 3

    (1) În sensul prezentei legi, prin aliment ori produs alimentar se înţelege orice produs sau substanţă, indiferent dacă este prelucrat integral, parţial sau neprelucrat, destinat consumului uman ori preconizat a fi destinat consumului uman.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic